Nyolc vármegyére kiterjedő betöréssorozat tetteseit fogták el a TEK műveleti egységei a Vas vármegyei rendőrök nyomozása eredményeként. A rajtaütésről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Sorozatbetörő-banda

Széles körű, országos nyomozást folytattak a Vas vármegyei rendőrök egy sorozatbetörő-csoport tagjai után, amelynek eredményeként elfogták azt a két 56 éves férfit és 54 éves társukat, akik nyolc vármegyében törtek fel önkormányzati épületekben található páncélszekrényeket, amelyekből pénzt vittek magukkal – számolt be sajtótájékoztatón Fekete Géza r. alezredes, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság mb. bűnügyi főkapitány-helyettese és Tóth László r. őrnagy, a Bűnügyi Osztály vezetője.

Rajtaütés az úton

A három bűnöző az utolsó bűncselekményt Sorkifaludon követte el, amely után nagyon rövid időn belül, január 4-én hajnalban a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei az M86-os főúton fogták el őket. A helyszínen egyiküknél megtalálták a sorkifaludi betörés helyszínéről elvitt pénzt is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Páncélszekrényben tartott pénzre utaztak

A bűnözők az ajtó vagy az ablak befeszítésével jutottak be az épületekbe, ahol felfeszítették a páncélszekrényeket, és az azokban található pénzzel távoztak. A betörések során lángvágót és sarokcsiszolót is használtak.

Letartóztatás

A Vas vármegyei nyomozók többrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének és bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a betörőbanda tagjait, őrizetbe vételüket követően pedig kezdeményezték letartóztatásukat az ügyészségen.

Itt a rajtaütésről készült videó

Kiemelt kép: részlet a videóból