Egy kanapé nem csak egy üldögélésre szolgáló valami a tárgyak tengerében. Igazán sokoldalú és az adott tér hangulatát markánsan meghatározó centrális bútordarab. Érdemes hát minden esetben jól megfontolni, hogy a szakkereskedések hatalmas választékából melyik kanapéra esik a választásod. Ha jól döntesz, akkor hosszú időn keresztül veled marad és meghatározója lesz majd az adott helyiség stílusának harsányságával vagy éppen szerénységével.

Gazdag választék

A „hogyan válaszd ki a tökéletes kanapét?” kérdésre lehet, de nem érdemes sablon választ adni. A DODO kanapék kínálatában például több száz minőségi darabot találsz. Már maga a szám is jelzi, hogy mennyi variáció áll rendelkezésre ebből a sokoldalú bútordarabból. Hiszen például a rajta helyet foglalók száma szerint megkülönböztetünk két- vagy háromszemélyes, illetve ennél több személy számára készült darabokat.

Kihúzható vagy akár még ágyneműtartós modelleket is találsz. Ezek fekvőalkalmatosságként is kiválók. Kisebb lakásokba igazán remek lehetőség az optimális térkihasználáshoz.

Mekkora legyen és miből készüljön?

Azért is nagyon lényeges, hogy alaposan megfontold, melyik kanapé kerüljön otthonodba vagy az irodádba, mert ez lesz a közös családi programok és a remek a baráti összejövetelek helyszíne. Egy fárasztó nap után még pihenhetsz és olvasgathatsz is rajta. Mindegy, hogy csak ülőbútorként használjátok vagy fekvőfelületként is, mindenképp érdemes jó masszív szerkezetű darabot választanod. A sarokkanapék vagy az L-alakú kanapék kis helyen elférnek, ideálisak kisebb terekbe. Az U-alakú darabok nagyobb ülőfelületet biztosítanak, de csak a nagyobb nappalikban tudnak érvényesülni. Ezekből érdemes több darabból álló változatot vásárolni. Jobban variálható lesz majd a jövőben is.

Kaphatók hagyományos szivacsos vagy habszivacsos, de rugós kivitelű ülőfelülettel készített kanapék. Az első típust általában kicsit keményebbnek találják a habszivacsoshoz képest, ami viszont drágább. A rugós igazán népszerű, de idővel elromolhat a belső szerkezete.

A kárpitozás, a szín és a stílus

Vannak, akik esküsznek a bőr borítású kanapékra, mások hallani sem szeretnek róla. Mind a két tábornak ütős érvei vannak. A valódi bőrrel borított kanapék a luxus érzetét keltik, ám csak akkor, ha megkapják a rendszeres és megfelelő ápolást. Évente kell egy speciális krémmel átkenni őket és két-három alkalommal impregnálni. A szövet kanapék előnye, hogy kedvezőbb áron juthatsz hozzájuk, és rendkívül gazdag ezekből a szín- és az anyagválaszték. Pamut, gyapjú, lenvászon, bársony és kordbársony, poliészter és ma már mesterséges vagy vegán bőr közül is választhatsz. Egy élénk darab domináns elem lesz, a világosabb árnyalatok tágítják a teret. A lényeg azonban, hogy az adott helyiség stílusába és színvilágába passzoló modell mellett dönts.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.