A felszállás közben darabokra eshetett a Budapestről Hurghadába induló Boeing 737-400-as gép két futóművének abroncsa. A gép egyórányi repülés után fordult vissza, majd landolt ismét Ferihegyen. Az utasok közül senki nem sérült meg, mentesítő járattal utazhatnak hajnalban Hurghadába.

Visszafordult a cseh Smartwings (Travel Service) 7O 5298 számú Budapest – Hurghada járatát teljesítő repülőgép Ferihegyre csütörtökön hajnalban, a leszállást követően felfedezték, hogyaz egyik főfutómű mindkét gumiabroncsa kidurrant– írja az Origo az Airportal.hu információira hivatkozva.

A repülőgép szerdáról csütörtökre virradó éjjel, éjfél körül szállt fel Budapestről, majd körülbelül egyórás repült időt követően, a bulgáriai Plovdiv térségében a személyzet a visszafordulás mellett döntött.

Miután a repülőgép landolt, a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói vették körül a gépet. A repülőgép még fél órával a leszállást követően, hajnali három órakor sem tudta elhagyni a futópályát.

Az Airportal.hu információi szerint a repülőgép egyik főfutóművén mindkét gumiabroncs szétdurrant. A Boeing 737-400-as egyik gumiabroncsa már a budapesti repülőtérről végrehajtott felszálláskor defektet kaphatott, merta futópályán gumiabroncsdarabokat és fémdarabokat találtak.

A portálnak Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője azt mondta, hogy személyi sérülés nem történt, az utasok a futópályán, utaslépcsőkön hagyták el a repülőgépet, mindenki jól van, senki nem kért orvosi ellátást. A cseh Smartwings légitársaság egy másik, mentesítő repülőgépet küld értük, és azzal utazhatnak majd Hurghadába, a legfrissebb információk szerint a mentesítő járat 4 óra 40 perckor indult el.

Korábban írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy a Qatar Airways Dohából Londonba tartó járata április 19-én kényszerleszállást hajtott a Liszt Ferenc-repülőtéren egy utas rosszulléte miatt.

Legutóbb decemberben történt kényszerleszállás Ferihegyen. Akkor a Turkish Airlines Bécs-Isztambul járatának kellet megszíkítania az útját egy műszaki hiba miatt. Úgy tudni a repülőgép fékszárnya hibásodott meg.

Kiemelt kép: Ferihegyi repülőtéer – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu