A budapesti, józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az elkövetők felkutatásában. Az eddigi információk alapján egy ismeretlen nőt és egy férfit keresnek rablás miatt, a tettesek ugyanis egy eladóra támadtak rá az Aréna Plázában.

Késsel fenyegetőztek

A rendőrség információi szerint ismeretlen elkövetők késsel támadtak rá egy eladóra a 8. kerületi Arénában. Ellenük rablás miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az Arénában történt az eset

Maszkot loptak

A nyomozás adatai szerint az ismeretlen nő és férfi 2021. január 13-án, 18 óra 15 perc körül jelentek meg a 8. kerületi bevásárlóközpontban. Ezt követően a plázában lévő egyik pultról elloptak 62 darab maszkot.

Előkapták a kést

Ezek után az eladó megpróbálta visszatartani a párost, ami sikerrel is járt, mivel a tolvajok hirtelen eldobták a kezükből a maszkokat. Ekkor azonban a páros férfi tagja elővette a kést, és megfenyegette az eladót.

A lakosság segítségét kérik

A 8. kerületi rendőrök kérik, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről, valamint a fenyegetéssel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában hívható, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, továbbá a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Korábban egy férfi késelt a BMW-ért Üllőn

Mint megírtuk, az üllői rendőröknek egy 31 éves pándi férfi miatt kellett intézkedniük, mivel a bűnöző egy autóvásárlás során késelte meg az autó tulajdonosát. A támadó egy ezüst színű 5,5 milliós BMW-t akart megszerezni a tulajdonostól, azonban pénzt nem akart fizetni az autóért.

Erdőhöz vitte

A milliós BMW-re pályázó férfi egy erdős részhez vezette az autó tulajdonosát, hogy ott keres majd egy bankfiókot, ahol át tudja utalni neki az autóért járó pénzt. Ezt követően a 31 éves férfi egy késsel rontott rá áldozatára, aki a védekezése közben a kezén meg is sérült. Hamarosan rendőrök és mentők lepték el a környéket, a támadót pedig pár percen belül elfogták.

Letartóztatták

Végezetül a 31 éves férfit előállították, majd kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Az áldozatot kézsérüléssel vitték kórházba a mentők.

A késsel fenyegetőző férfiról felvétel is készült az Arénában

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból