Egy építkezési projekt kivitelezése során nem ritka, hogy olykor előre meg nem jósolható akadályokba ütközünk. Ugyan egy kerítést megtervezni távolról sem akkora feladat, mint egy házat, azonban semmiképp ne vegyük fél vállról a műveletet. Vegyük számba a legfontosabb lépéseket, amelyek segítségével akár magunk is megtervezhetjük kültéri térelválasztónkat felesleges pluszkörök nélkül!

Gondoljuk át alaposan, hogy milyen kerítést szeretnénk

Legelőször is határozzuk meg az elsődleges indokot, hogy miért szeretnénk kerítést otthonunk köré? A kutyát vagy kertünket akarjuk biztonságban tartani? Netán nagyobb privátszférát szeretnénk a család részére? Vagy csak szimplán esztétikai szempontok motiválnak minket? Ha sikerült választ találni a kérdésre, más sokkal könnyebben kiválaszthatjuk a számunkra ideális kerítéstípust.

Ellenőrizzük a telekhatárokat és kérdezzük meg a szomszédokat

Ha a kerítés a szomszéd telkébe vagy közterületbe nyúlik, abból komoly kellemetlenségek is adódhatnak. Utóbbi pénzbírságot vonhat maga után, míg előbbi esetében heves tiltakozásokat és rossz szomszédi viszonyt eredményez. Tipp: egyeztessünk a szomszédokkal a tervezési fázisban, hogy részükről milyen magasra építhetjük, mennyire zárhatja el a fényt és így tovább. Emellett tájékozódjunk a helyi építési osztálynál a telek határairól, valamint a kerítés építésére vonatkozó törvényi előírásokról is.

Tisztítsuk meg és jelöljük ki a területet

Egy kerítés felépítésének egyik elengedhetetlen mozzanata a terület megtisztítása – távolítsuk el a cserjéket, köveket és minden egyebet, ami gátolhatja a munkát. Ha ezzel megvagyunk, jelöljük ki a kerítés vonalát, ahová majd az egyes oszlopok kerülnek. Győződjünk meg arról, hogy helyesek a számításaink, határvonal esetén pedig legyünk extra elővigyázatosak.

Csakis a legjobb minőségű termékekkel dolgozzunk

A legjobb kerítések azok, amelyek jól néznek ki, és hosszú évekig gyönyörködhetünk bennük. Ezért csakis minőségi alapanyagokat használjunk fel az építkezéshez, amelyek vonzó megjelenésük mellett masszív kialakítással rendelkeznek. Ezek ráadásul minimális, vagy gyakran semennyi karbantartást nem igényelnek. Tipp: a STAR STONE beton burkolatgyártó vállalat termékei átlag feletti élettartammal rendelkeznek, miközben tökéletesen visszaadják a természetes kőanyagok elegáns vagy épp rusztikus megjelenését.

Akkor kezdjük el a munkát, ha minden készen áll

Ellenőrizzük a projekt kivitelezése előtt még egyszer utoljára, hogy valóban minden rendelkezésünkre áll-e minden. Rém kellemetlen tud lenni, amikor a munka felénél derül ki, hogy még sincsen elegendő alapanyag, vagy hiányzik egy fontos szerszám. Emellett érdemes megnézni a kerítésépítés kitűzött napjára jósolt időjárást is, nehogy a rossz idő keresztülhúzza számításainkat. Ha mindezzel megvagyunk, már nincs más dolgunk hátra, mint megvalósítani elképzelt kerítésünket.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.