Elhunyt Solymár plébánosa. A 40 éves Kiss Csaba több Budapest környéki településen is szolgált, az atya súlyos betegséggel küzdött.

Elhunyt Solymár plébánosa

2021. február 16-án, életének 40., papságának 14. évében súlyos betegségben, szentségekkel megerősítve elhunyt Kiss Csaba solymári plébános.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Imádkozzanak Csaba atyáért

Januárban a solymári plébánia honlapján az egyházközösség azt írta, hogy Csaba atya tisztelettel kéri a híveket, hogy ne keressék őt telefonon. Majd arról is hírt adtak, hogy kórházi kezelés alatt áll. „Kérjük a híveket, hogy imádkozzanak a mielőbbi felépüléséért”.  

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

40 éves volt

Csaba atya Budapesten született 1981. december 9-én. Pappá 2007. június 23-án szentelték Székesfehérvárott. Felszentelése után Rómában, a Katedra Oltárnál mondta az újmiséjét.

Káplán volt Budaörsön

Káplánként szolgálta Budaörs híveit 2007 és 2011 között, majd 2011-ben Velence plébánosa lett. 2014-től Solymáron szolgált, ellátva Pilisszentivánt is – írja a solymaronline.hu

Az irgalmasságról

2015-ben a Vatikáni Rádióban arról beszélt, hogy a mai forrongó társadalomban nagyon fontos, hogy  merjünk irgalmasak lenni. „Irgalmasnak kell lenni édesanyámmal, a feleségemmel, a férjemmel. Irgalmasnak kell lenni, nem felhánytorgatni a múltat”.

A solymári templom

A Szűz Mária neve templom Solymár egyetlen római katolikus temploma, amely az azonos nevű plébánia alá tartozik a székesfehérvári egyházmegyében. Késő barokk stílusban épült Majthényi Károly kegyúri időszakában, 1782 és 1785 között, tervezője Mangel János budai ácsmester volt. Szűz Máriát ábrázoló oltárképét sokáig csodatevőként tartották számon, emiatt a templom hosszú időn keresztül zarándoklatok célpontja volt.

Német nyelven is miséznek

Magyar nyelvű szertartás minden nap folyik a templomban, de a miserendben heti egy német nyelvű mise is szerepel, melynek időpontja vasárnap reggel negyed kilenc. Ezen felül a templom a helyszíne a Solymári Búcsú rendezvényének.

Adventi hangversenyek

A templom helyet ad a település kórusainak és komolyzenei zenekarainak részvételével évről évre megrendezett adventi hangversenynek. Az április 3. vagy 4. hétvégéjén megrendezett kitelepítési megemlékezésnek és több más, zenés programnak, hangversenynek is.

 A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Kiss Csaba – Forrás: Facebook/Solymári Plébánia