Elfogták az érdi rendőrök azt a bandát, akik veréssel követelték egy 95 éves nyugdíjas pénzét. Rablás, kifosztás, lopás, rongálás miatt nyomoznak ellenük, kiderült, több bűncselekményt is elkövettek.

Betörésre adták a fejüket

A fiatalok néhány hónapja ismerkedtek össze a fővárosban, majd egyre több időt töltöttek együtt, és elhatározták, valahogy pénzt csinálnak. Betörésekre adták a fejüket. Először egy 95 éves érdi asszonyt szemeltek ki, miután tippet kaptak egyikük, egy 13 éves lány, anyjától. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Semmit nem tudtak elvinni

A betörést, augusztus 17-e éjszakájára időzítették. Amikor az idős nő meghallotta a zajokat, lefogták, letakarták a szemét, közben a fiókokban kutattak. Nem találtak semmit, zsákmány nélkül elmenekültek.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Visszatértek az idős asszonyhoz

De néhány nap múlva visszatértek, az álmából felriadó nyugdíjas fejét egy párnával lenyomták, majd a sikertelen keresést felváltotta a hangos követelés, fenyegetés és az ütések. Az asszony ellenállt, miközben annyit nyöszörgött: „kérlek, ne bántsatok!”

280 ezer ft-ot találtak

Gyomrába, térdére, fejére, arcára záporoztak a csapások, válaszul már csak jajgatás volt hallható. A támadók összekapkodtak néhány borítékot, elmenekültek a helyszínről. Áldozatuk kórházba került, a banda pedig visszatért otthonába. Az egész házat felforgatták, végül egy szekrényben találtak 280 ezer forintot. A zsákmányt szétosztották.

Másik helyre is betörtek

Szeptember 2-án újabb betörésre készültek. Egy másik érdi házból, az alvó tulajdonos feje melletti éjjeliszekrényen heverő pénztárcát emelték el, majd a benne talált 28 ezer forintot is elosztották. A tettesek után hajtóvadászat indult. Az érdi rendőrök mellett a felderítésben és a rajtaütésekben szerepet vállaltak a gödöllői, illetve a kistarcsai rendőrök is.

Szállodában fogták el

A banda vezetője egy 18 éves, 7 általánost végzett, időnként egy parkoló autóban héderező, jelenleg három másik büntetőeljárás érintettjeként szereplő M. Igor lehetett. Őt egy budapesti hotelben fogták el szeptember 6-án.

Több kiskorú is a banda tagja volt

Társai, a szintén 18 éves N. Kriszta, egy 16, valamint egy 17 éves fiú is az előállító helyiségben kötött ki. A csapat tagjaként azonosították M. Igor 13 éves barátnőjét, aki a kiskorú veszélyeztetése bűntettével, illetve a rablás bűntettével felbújtóként meggyanúsított R. Mária lánya.

Két másik helyre is betörtek

M. Igor panaszt tett a gyanúsítás ellen, az erőszakot tagadta. Vallomást tett, ahogyan társai is, egyikük az állította: szeretne jó útra térni és magát jobb fényben feltüntetni. Az érdi nyomozók tovább nyomoznak, mert nagy valószínűséggel a banda számlájára írható még két betörés Kistarcsán, egy csömöri üzlet bevételének elvitele, egy fővárosi bolt kirámolása.

Elverték a pénzt

A tagok a zsákmányt rendszerint hamar felélték, a bűnös úton szerzett pénzt drága mobiltelefonokra, egyéb okos kiegészítőkre, menő cuccokra költötték. Jelenleg egy rendbeli rablás, egy rendbeli kifosztás, öt rendbeli lopás, lopás kísérlete és rongálás megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Őrizetbe vették őket

A bűncselekmény-sorozattal összefüggésbe hozott M. Igort, N. Krisztát, 16, valamint 17 éves társaikat, illetve a tippadó, 39 éves R. Máriát őrizetbe vették. A bíróság azóta elrendelte M. Igor és a két fiatalkorú letartóztatását, R. Mária és N. Kriszta személyi szabadságának korlátozásáról vasárnap döntenek.

A banda elfogásáról a rendőrség egy videót tett közzé

Kiemelt kép: így nézett ki az egyik lakás a betörés után – Forrás: police.hu