Január 28-án ünnepli 75. születésnapját Kern András. A Kossuth-díjas színművész a Színház – és Filmművészeti Főiskola elvégzése után, több mint 50 éve a Vígszínház tagja. Mintegy hatvan magyar filmben és tévéjátékban szerepelt. Szinkronhangját az egész ország ismeri.

Első lemeze 

Kern Andrásnak már több, mint negyedszázada jelent meg az első lemeze, rajta az azóta legendássá vált Lövölde tér című dallal.  Az azóta is népszerű albumot újabb és újabb sikeres lemezek követték, sajátos hangulatú, összetéveszthetetlen stílusú, úgy nevezett „kernes” dalokkal. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Születésnapi koncert

Első koncertjét „Pesten születtem” címmel 2012-ben a Vígszínházban adta, melynek rendezője, színész kollégája, Fesztbaum Béla volt. Szombat este, a színművész 75. születésnapja alkalmából ünnepi koncertet szervez a tiszteletére a teátrum.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Új dalokat is előadnak

„Hallhatjuk a nagyon népszerű régi dalok mellett az újabbakat is, így elhangzik – többek között – a Hé, 67!, a Pincér-rock, a Moszkva,  a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz, a Semmi baj – és persze nem maradhat el a Lövölde tér sem!” –írja közleményében a színház. Auz eseményen fellépnek: Hernádi Judit, Heilig Gábor, Fesztbaum Béla, Wunderlich József.

Novák Katalin köszöntése

Péntek este, Novák Katalin is felköszöntötte a Vígszínház művészét. „Isten éltesse a ma 75 éves Kern Andrást! Megtisztelő, hogy tegnap este az előadása után személyesen is felköszönthettem. Köszönjük, Művész úr!” – írta Facebook oldalán a köztársasági elnök. 

A főpolgármester is köszöntötte

„Pesten születtem, mikor senki sem vállalta helyettem” – ki ne emlékezne a ma 75 éves Kern András slágerének erre a sorára? Aligha van nála budapestibb figurája ennek a városnak, hitelesebb tolmácsa a mi egyszerre édes és fanyar középeurópaiságunknak. A Vígszínház Kossuth-díjjal kitüntetett hűséges művésze, a Lövölde tér és megannyi Budapest ihlette sanzon rekedtes hangú előadója, film- és tévésztár, a semmihez sem hasonlítható pesti humor egyik utolsó nagy alakja. A Kern. Így, szigorúan névelővel. És ma van a születésnapja” – írta Facebook oldalán Karácsony Gergely. 

Fatalistának vallja magát

A Vígszínház művésze fatalistának vallja magát, a szerencsében és a nem szerencsében hisz. Úgy véli, hogy a színészi pálya is szerencse kérdése – fogalmazott korábban Kadarkai Endre Arckép című műsorában.

Nem hisz a szorgos munkában

„Nem hiszek a szorgos munka nagyon jó hatásában. Néha nézem, ahogy emberek gondosan felkészülve, szépen akarnak megcsinálni valami, de egyáltalán nem biztos, hogy abból valami nagyon jó dolog születik. Néha valaki csak csettint egyet, és egy gyöngyszem születik”- mondta Kern András

„Hú, de k…jó volt”

A színművész szerint a kemény munkát nem lehet megspórolni, de a végeredménynek könnyűnek és láthatatlannak kell lennie. Ezzel kapcsolatban elmesélte, amikor a kollégái, barátai, ismerősei megnézik, nem szereti, ha az előadás után azt mondják neki, hogy „ebben sok munka van, ezen szépen dolgoztatok”. Ha valaki ezt mondja, az nem azt jelenti, hogy tetszett neki. Az a jó visszajelzés, amikor valaki azt mondja: „Hú, de k… jó volt! Ezt eltaláltátok!” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kern András egyik legismertebb dala

Kiemelt kép: Novák Katalin és Kern András – Forrás: Facebook/Novák Katalin