A kellemes idő beköszöntével a kertek, teraszok megtelnek élettel, az emberek a szabadba vágynak a hosszú téli hónapok bezártsága után, a kert is egyre több munkát ad, így előkerülnek a kerti bútorok.

Napsütésben nincs is jobb, mint a teraszon elfogyasztani a reggeli kávét vagy egy szép kerti asztalon megteríteni a családi ebédhez vagy a barátokkal a grillezéshez. De hogyan választhatod ki a legjobb kerti asztalt? Milyen legyen, kicsi vagy nagy, szögletes vagy kerek, fix vagy bővíthető? Fa, fém vagy műanyag? Ha összezavart a sok lehetőség, és nem tudod, hogyan dönts, akkor olvasd el útmutatónkat! 

A legjobb kerti asztal nyomában

A választás elsődleges szempontja mindenki számára az esztétikus kinézet, ez az a tényező, amelyről nagyjából mindenkinek van valamilyen elképzelése. Tanácstalanság esetén nézz szét a Dublino Home kerti asztal választékában, és tedd le voksodat az általad legjobbnak ítélt darab mellett!

A tetszetős megjelenés mellett vannak más tényezők is, amelyeket szem előtt kell tartani ahhoz, hogy hosszú távon is elégedett legyél a döntéseddel. A legjobb kerti étkezőasztal kiválasztásakor először is fel kell tenned a megfelelő kérdéseket:

  • Hány személy részére kell megoldást találni?
  • Milyen alkalmakra keresel asztalt?
  • Mekkora hely áll rendelkezésre?
  • Milyen anyagból készüljön?

Át kell gondolni az életmódodat, kerthasználati szokásaidat, hogy egyedül, párban vagy családban élsz-e, az igények meghatározásával ugyanis könnyebb eldönteni, hogy melyik modellt válaszd.

Az ideális kerti asztal anyaga

Az anyagok tekintetében nem könnyű a döntés, ugyanis a kültéri bútorokhoz rengeteg különböző anyagot használnak, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A kerti asztal az étkezőhely középpontjában áll, és meghatározza a kert hangulatát.

A klasszikusnak számító, fából készült kerti bútorok meleg és barátságos hangulatot árasztanak, és attól függően, milyen fafajtából készülnek, más-más tulajdonságokkal rendelkeznek, de bármelyiket is választod, a fát rendszeresen utókezelni szükséges, hogy évről évre olyan jól nézzen ki, mint új korában.

Modern hangulatuknak köszönhetően a fém kerti asztalok átütő sikert aratnak, továbbá nem rozsdásodnak, teljes mértékben időjárásállóak, ezenfelül rendkívül könnyűek, ami igazi bónusz, ha rendszeresen mozgatni kell a kerti asztalt. Hátrányuk, hogy a napon felforrósodnak.

A műanyag asztalok esetében a színek és a formák széles skálája áll rendelkezésre. Előnyük, hogy könnyűek, időjárásállók és könnyen karbantarthatók. 

Milyen kerti asztalt vegyek?

A kültéri asztal méretének kiválasztásakor 2 fontos tényezőt kell figyelembe venni, a rendelkezésre álló helyet és a vendégül látott személyek számát. Ha nincs sok hely, akkor egy összecsukható asztal jó választás. 

Sokan a kerek vagy ovális asztalokat részesítik előnyben, mivel ezek beszélgetősebb hangulatot teremtenek, illetve előnyük még, hogy azonos méretek esetén több ember fér el mellettük. Ezzel szemben a téglalap alakú asztalok nagyobbak, és több helyet biztosítanak.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.