Az elhagyott hétvégi telken egy régi, vízzel teli kerti medencébe zuhant két vaddisznó. Szerencséjük volt, hogy meglátták őket és szóltak a tűzoltóknak, akik létrával halászták ki a bestresszelt állatokat. Az esetről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Medencébe esett vaddisznók

Hétvégi telken lévő, egy méter mély vízzel teli medencébe esett két vaddisznó csütörtökön délelőtt az Érd melletti Sóskúton, a Biai úton. Szerencsére meghallották az állatok hangját és szóltak a katasztrófavédelemnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kimentették az állatokat

A két disznó nem tudott kijutni a medencéből, de nem sokára az érdi hivatásos tűzoltók létra segítségével végül kimentették a két állatot a vízből, majd szabadon engedték azokat.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Állatmentés a tűzből

A Katasztrófavédelem munkatársai nem csak vaddisznókat mentettek meg az elmúlt napokban, hanem az erdőtüzek elől egy madárfiókát is megóvtak.

Lángra kapott nádas

A napokban a Szegedhez közeli Nagyér külterületén lángra kapott a gabonatábla, nádas, illetve tarló. Ötven hektárnyi területen foltokban csaptak fel a lángok, amelyeket a mezőkovácsházi, az orosházi, a makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint a tótkomlósi önkormányzati tűzoltók több vízsugár, erőgépek és kéziszerszámok segítségével állítottak meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt a madárfiókát mentették meg

Forrás: Facebook/Katasztrófavédelem

Ettől a tűztől mentették meg a fiókát

Forrás: Facebook/Katasztrófavédelem

Itt a videó az állatok mentéséről

Kiemelt kép: részlet a Katasztrófavédelem videójából