Eddig tisztázatlan körülmények között a családi ház kertjében lévő kerti tóba zuhant egy kisfiú Kecskeméten március 19-én. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a másfél éves gyerek életét. A szülők nem tudják, hogyan történhetett a tragédia, az eset után az anyát pszichiátriára kellett vinni.

Eltűnt a kisfiú

Március 19-én este borzasztó tragédia történt Kecskemét kertvárosi részén. A másfél éves Andor valahogy kiszökött a házból, a hátsó kertbe tipegett, majd belecsúszott a kerti tóba. Az eset idején mind a két szülő otthon volt. Csilla és Zoltán is azonnal, szinte pillanatokon belül észlelték, hogy Andornak csupán a hűlt helye van a lakásban. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiszökött a házból

A Tényeknek az anya azt mondta, hogy csak vécére ment, a kisfiú ezalatt szökhetett ki. A szülők azonnal a gyerekük keresésére indultak, a kerti tónál azonban minden szülő rémálmával szembesültek: gyermekük eszméletlenül feküdt a vízben. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudták újraéleszteni

A rémült szülők természetesen azonnal odarohantak, miközben értesítették a mentőket is, akik több kocsival siettek a házhoz. A mentőszolgálat munkatársai hosszú időn keresztül harcoltak Andor életéért, azonban a kisfiút már nem tudták megmenteni: a gyermek a helyszínen életét vesztette. 

Mindenkit sokkolt a történet

A környékbelieket sokkolták a történtek, egy utcabeli még mindig döbbenten mesélt az eseményekről. „Rendőrök és mentősök is érkeztek, este 11-ig helyszíneltek, nagy felfordulás volt. A szívem összeszorult, amikor megtudtam, mi történt. Ilyet senki nem érdemel, amin most Csilla és Zoli átmennek, de ők aztán végképp nem. Csodálatos emberek és szülők, akik mindig nagyon figyeltek a gyerekükre”- mondta a család egyik ismerőse a Borsnak.

Egyetlen közös  gyermekük volt

 A helyiek azt mondják, a szülők példás gonddal nevelték egyetlen közös gyermeküket, Andorkát. Már mind a kettőjüknek volt korábbi kapcsolatból gyermekük, Csillának 6 gyermeke született. Az egyetlen közös gyerekük Andor volt. Imádták a kisfiút, mindent megtettek érte, minden játékot megkapott, amit csak lehetett, azt megvettek, megrendeltek neki. 

Le volt kerítve a tó

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan is történt a tragédia, az utcabeliek elmondták: ők sem értik, mi történhetett, hiszen a szülők mindig kiemelten ügyeltek a gyerek biztonságára. A kerti tó hátul volt, de egy kerítéssel lezárva, amit becsuktak, valószínűleg pont Andorka védelmében.

Nyomoz a rendőrség

„Nem értjük, mi történhetett, vagy hogyan jutott át rajta a kisfiú. Szavak nincsenek rá, mennyire sajnáljuk őket, amikor megtudtam, egész éjjel zokogtam otthon. Reméljük, hogy ép ésszel átvészelik a történteket” – mondta még most is könnyes szemmel az utcabeli. A rendőrség nyomozást indított.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció