A rendőröknek néhány óra alatt elfogták a gyanúsítottat, aki nem tagadta tettét, de elmondása szerint nem akarta kioltani ismerőse életét.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a ceglédberceli férfi 2020. július 2-án 20 óra körül az általa vezetett autóval lehúzódott az út szélére, késsel a kezében kiszállt, átsétált a járdára és hastájékon szúrta 24 éves ismerősét. Majd áldozatát sorsára hagyva a közeli trafikban vett egy sört, és elhajtott a helyszínről.

A kiérkező rendőrök a sértetthez mentőt hívtak, majd megkezdték a bűncselekmény felgöngyölítését, és a támadót néhány óra alatt felkutatták. Egy albertirsai tanyánál a nyomozók elfogták, majd előállították az 58 éves férfit. Házában kutatást tartottak, két kést lefoglaltak.

Vallomásában a férfi nem tagadta a kés használatát, de elmondása szerint nem akarta kioltani ismerőse életét; előzőleg vitatkoztak, és áldozata dühödt viselkedése váltotta ki belőle az agresszív reakciót.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályán életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt a férfit őrizetbe vették, és büntetőeljárás indult ellene.

Kiemelt kép: illusztráció