Ha jót akarsz, akkor felejtsd el, hogy autóval jössz a fővárosba – nagyjából így foglalható össze, mi várható a nemzeti ünnepen. Ha valaki még is kocsija mellett dönt, akkor nem érdemes megszokásból közlekednie.

Rengeteg lesz a lezárás

Az augusztus 20-ai ünnepségek miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2023. augusztus 12. és augusztus 23. között Budapesten – közölte keddi tájékoztatásában a rendőrség. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rakpartokat már korán korlátozzák

Ebből az derül ki, hogy összesen hét kerületet érintenek a korlátozások. A rendelkezések értelmében többek közt tilos lesz megállni augusztus 12-én 0 órától augusztus 23-án 6 óráig az 1., 2., és V. kerületben a Pesti alsó rakparton a Lánchíd északi és déli parkolójában, valamint a Jane Haining rakpart mindkét oldalán a Lánchídtól az Erzsébet hídig.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Itt is tilos lesz megállni

Szintén tilos lesz megállni a Pesti alsó rakparton az Erzsébet híd és a Szabadság híd közt, valamint a Sztehlo Gábor rakpart Duna felőli oldalán a Margit hídtól a Halász utca magasságáig. Augusztus 13-án 18 órától augusztus 22-én 20 óráig szintén megállási tilalom lép életbe a Műegyetem rakpart teljes területén a Bertalan Lajos utcától a Szent Gellért térig.

A Várban sem lesz egyszerű az élet

A augusztus 14-én 0 órától augusztus 22-én 6 óráig, valamint augusztus 22-én 22 órától augusztus 23-án 6 óráig lezárják többek közt a Budai alsó rakpartot a Slachta Margit rakparttól (Üstökös utca) a Dombóvári útig, Tárnok utcát a Dísz tér és Szentháromság tér között, illetve a Palota utat a sorompónál.

A gyalogosok sem ússzák meg

Augusztus 21-én 6 órától augusztus 23-án 6 óráig Műegyetem rakpartot a Budafoki úttól a Bertalan Lajos utcáig, Petőfi híd felől a Szabadság híd irányába. Emellett augusztus 18-án 22 órától augusztus 21-én 6 óráig lezárják a gyalogosforgalom elől mind az Erzsébet híd, mind a Szabadság híd déli járdáját a gyalogosok elől.

A Műegyetem környékén is érdemes odafigyelni

Augusztus 20-án 16 órától 24 óráig lezárják a Műegyetem rakpartot a Goldmann György tértől a Bertalan Lajos utcáig, Egry József utca a Műegyetem rakpart kereszteződésénél csak jobbra kanyarodás a Petőfi híd irányába.

Plusz még jön a török elnök is

A Szabadság híd semmi ússza meg a lezárást: augusztus 20-án 16 órától augusztus 21-én 4 óra 30 percig nem lehet átmenni a hídon. Emellett 20-án este 7 és 23 közt a gyalogosok nem mehetnek át a Lánchídon, az Erzsébet hídon és a Szabadság hídon. Emellett augusztus huszadikán érkezik Budapestre Recep Tayyip Erdoğan török államfő, így emiatt is lesznek korlátozások.

Áttekinthető változtatások

A rendőrség azt kéri, hogy mindenki a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjen. A változtatásokat Google Maps felületen is jelezték a könnyebb áttekinthetőség kedvéért. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Térképen a lezárások

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)