Augusztus 22-ig hétköznap és hétvégén is buszok járnak a kék metró vonalán, a BKK expressz járatot is indít a tömeg elkerülése érdekében.

Egy hónap

Egészen pontosan ennyi ideig kell újra, szinte teljesen metró nélkül közlekedniük a budapestieknek, ugyanis újabb szakászhoz érkezett a M3-as metró felújítása.

Mi történt eddig?

A harmadik és egyben utolsó fázisban a Nagyvárad tér és a Lehel tér között van lezárva a metró és csak az érintett szakaszon járnak a pótlóbuszok, a vonal több részén már jár az utasokat teljesen korszerűsített megállókkal váró metró.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Mi változik?

A BKK közleménye szerint a felújítási munkálatok a tervezett ütemben haladnak. Az északi és déli szakasz metróforgalmának biztosítása miatt viszont a középső szakaszon korlátozott a munkavégzés időtartama, hiszen az M3-as metróvonal egyetlen felszíni kapcsolata a BKV Zrt. Kőér utcai járműtelepe, az építési területen minden reggel és este át kell engedni a szerelvényeket.

Nehéz döntés

A kizárólag folyamatos lezárás mellett végezhető munkafolyamatok kivitelezése érdekében idén nyáron négy héten át, július 24-től augusztus 22-ig a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbuszok viszik az utasokat, a metró csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár –tették hozzá.

Két pótló

A BKK az érintett szakaszon két metrópótlót is indít, ezzel is egyszerűsítve a városi tömegközlekedést. Az M3-as pótlóbusz Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között, a metró teljes üzemidejében jár majd, míg az M3E pótlóbusz csak hétköznapokon csúcsidőben közlekedik a Határ út és a Göncz Árpád városközpont között, a belváros felé a Népliget érintése nélkül.

Egymás után

A káosz és tömeg elkerülése érdekében a BKK kevesebb mint egy percenként indítja a járatokat csúcsidőben, erre több mint 100 darab, csuklós, akadálymentesített és légkondicionált buszt különítettek el.

Hogyan menjünk?

Az utazás megtervezéshez a BKK  a BKK Futár alkalmazást ajánlja, illetve a Népliget és a Göncz Árpád városközpont között közlekedő 1-es és 1M jelezésű villamosokat.

Zárva lesznek

Az utasoknak azért is érdemes a mobil applikációt használni, mert a Népligeti, Lehel téri és Nagyvárad téri utasirányítók és jegypénztárak is zárva tartanak a felújítás ideje alatt.

Mikor lesz vége?

Augusztus 22-től a hírek szerint minden visszaáll a normál kerékvágásba és újra csak a Nagyvárad tér és Lehel tér között nem jár a metró. A M3-as metró felújítása előreláthatólag 2023 januárjában várható.

Kép és kiemelt kép: bkk.hu