Durva szabálytalanságot videóztak le az M1-esen. A forgalommal szembe közlekedett két autós a Budapestről kivezető szakaszon. A videó a cikkünk alsóbb részén érhető el.

A felvételen jól látszik, hogy két autós rádöbbent, hogy rossz irányba mentek fel az autópályára, ezt követően egyszerűen megfordultak az autópályán és a forgalommal szemben autóztak tovább.

A videót a bpiautósok.hu oldalon a felvétel készítője, Viktor a következőket írta: “Küldök egy megdöbbentő tegnapi felvételt, 17:39-kor készült az M1-es autópálya Budapestről kivezető szakaszán, ahol két autós jött szembe az autópálya szélén, majd a tükörből láttam, hogy egy szép nagy “U” kanyarral megfordulnak és ismét a jó irányba mennek” – írja az autós.

Legutóbb tegnapelőtt írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy Az M7-es autópályán Balaton felé a balatonfüredi lehajtónál egy Peugeot sofőrje túlment a lehajtón és úgy döntött visszatolat. Nem sokon múlt a baleset, mindenkinek szerencséje volt azzal, hogy az érkező sofőrnek helyén volt az esze. A döbbenetes videót ide kattintva nézheted meg.

Az autós oldalon arról is írnak, hogy az autópályás szabálytalankodást a kommentelők nagyobb része elfogadhatónak tartotta.

Az Egyesült Arab Emirátusokban a szabályokat csak lehetőségnek tekintő autósokat úgy regulázták meg, hogy 1 kilométerenként traffipaxokat telepítettek a fontosabb utakra és szinte minden métert bekameráztak, a bírság pedig 300 ezer forintnál indul. Dubaiban a világ így a legsuttyóbb sofőrjei is szabálytisztelő, gyalogosokkal udvarias autósok lettek.

Kiemelt kép: részlet a videóból