Két budapesti iskolában május végén befejezik a digitális oktatást, június 2-től lehetőség van arra, hogy a gyerekek visszajöjjenek az iskolába, de tanítás már nem lesz.

Az egyik budapesti általános iskola igazgatója levelet küldött a szülőknek, amelyben arról tájékoztatja őket, hogy 2020. május 29-én befejeződik a digitális tanrend. Június 2-tól kollégáim nem tartanak online órákat, nem adnak házi feladatot, nem értékelnek.

Az igazgató azt mondta, hogy nem indul újra a tanítás, mindössze felügyeletet biztosítanak. Arról is beszélt, hogy a szülőknek nagy terhet jelentett a digitális oktatás, a kijárási korlátozás feloldásával többeknek vissza kell menniük a munkahelyükre, így nem tudják megoldani a gyerekek felügyeletét.

Az intézményt nem nevezték meg az igazgató kérésére, de megszólalt az Indexnek az intézményvezető, aki azt mondta a szülők érdekében született ez a döntés. Azt mondta már elég érdemjegy született ahhoz, hogy a tanárok le tudják zárni a tanévet, júniusban már pedig amúgy is csak tanulmányi kirándulások szoktak lenni, ezeket viszont idén a járvány miatt el kellett halasztani.

Ugyanabban a fővárosi kerületben egy másik iskolában is hasonló levelet kaptak a szülők, ugyanúgy május 29-én vége a digitális tanrendnek. Nem lesz kötelező visszamenni a tanterembe, csak akinek gondot okoz az otthoni felügyelet. Ebben a levélben az is szerepel, hogy a biztonsági előírásokat maximálisan be kell majd tartani:

  • tíz fő lehet egy tanteremben
  • maszkot kell viselni
  • szociális távolság betartására figyelni kell majd

Ennek az iskolának az igazgatóját nem érte el az Index.

Kiemelt kép: illusztráció