Két nap alatt két buszbaleset is történt Budapesten, az egyik pénteken este Gazdagréten, a másik szombat éjjel Csepelen. A csepeli balesetben a busszal ütközött autó mindkét utasa meghalt, a gazdagréti esetnél a buszba csapódott és csúnyán összetört autóból kimászott a sofőr és az utasa, majd gyorsan leléptek a helyszínről.

Autóbusznak vágódott

Csepelen a Hollandi út felől érkező Mazda MX5 vászontetős cabrio férfi sofőrje a Toboz utca magasságában egy jobbkanyart túl nagy sebességgel akarta bevenni és átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra. A vezető emiatt jobbra rántotta a kormányt, ettől a gépkocsi megcsúszott, erre pedig reflexből balra kormányzott, amitől a jármű keresztbe csúszott és a jobb oldalával a szemből érkező 148-as autóbusz elejének vágódott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ennyi maradt az autóból a csepeli balesetben

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Két halálos áldozat

A becsapódás következtében az autó az út menti járdára, egy kerítés mellé repült, szerencsére gyalogos nem tartózkodott a járdán. A balesetben a gépkocsi jobb első ülésén utazó férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autó vezetőjét a mentőszolgálat szakemberei megpróbálták újraéleszteni, sajnos ez nem sikerült, ő is elhunyt a helyszínen.

Fülkébe szorult a buszsofőr

A busz fedélzetén a karambol pillanatában két utas tartózkodott, az egyik a fejét, a másik a bokáját ütötte meg, a fejsérültet végük a mentők kórházba szállították. Információink szerint a busz vezetője a fülkébe szorult, de nem sérült meg.

Gazdagréten a busz hátuljába csapódott az autó

Gazdagréten a menetrend szerint közlekedő 139-es autóbusznak ütközött hátulról egy Volkswagen Polo péntek este, a Rétköz utcán, a személyautó utasai angolosan távoztak a baleset után. Az autóbusz a Széll Kálmán tér felé igyekezett, majd a Gazdagréti útnál lévő kijelölt gyalogátkelőnél megállt, hogy átengedje a kerékpáros átvezetésen áthaladó biciklist. Ekkor azonban a Gazdagréti tér felől érkező Volkswagen Polo fékezés nélkül az álló autóbusz hátuljába rohant.

Összetört az eleje az autónak

Fotó: BPK/GK

30 utas volt a buszon

A buszon mintegy harminc utas tartózkodott, szerencsére mindenki ülő helyzetben utazott, így közülük senki sem sérült meg. A busz sofőrje viszont a vezetőülés támlájának csapódot, ő a fejét és a hátát fájlalta, a kiérkező mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták, de saját felelősségére a helyszínen maradt.

Beszorult a busz alá

A becsapódás következtében a VW beszorult a busz hátulja alá. A busz vezetője ugyan megpróbált előre gurulni, ám a gépkocsit is húzta magával, így végül a fővárosi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével szabadították ki a személyautót szorult helyzetéből.

Kifejeleték a szélvédőt

A Volkswagen Polo sofőrje és utasa sem használta a biztonsági övét, így mind a ketten kifejelték a szélvédőt. A vezető oldali légzsák nem nyílt ki, illetve házilagos megoldással valamilyen vászon anyaggal tömték ki a kesztyűtartót, ami az ütközés hatására leszakadt, így az utast nem védte meg az ütközéskor.

Leléptek

A Volkswagen vezetője, valamint utasa az ütközés után kiszálltak a roncsból, és sietősen elhagyták a helyszínt, noha a szélvédő állapotából ítélve mindketten megsérültek. Ezzel pedig elmulasztottak megbizonyosodni arról, hogy a buszon megsérült-e valaki.

Gyermek is megsérülhetett

A BudaPestkörnyéke.hu információi szerint a jobb első ülésén helyet foglaló utas egy hölgy volt, aki gyermekét szabálytalanul, az ölében tartva utazott az autóban, könnyen lehet, hogy a gyermek is megsérült. Ugyancsak nem megerősített információk szerint a gépkocsi egyik utasát a hatóságok nem sokkal később elfogták, akinél drog fogyasztását mutatták ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Baleset Gazdagréten – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK