Két köztiszteletben álló polgárát gyászolja Ráckeve. Péntek délután meggyszedés közben meghalt az egyik fideszes önkormányzati képviselő, valamint társa, akivel együtt termesztették a gyümölcsöt. A két családapa halála az egész várost megdöbbentette, két nőért, akik szintén áramütést szenvedtek, pedig imádkoznak a helyiek. 

Áramütés érte őket

Amint arról beszámoltunk, tragédia történt pénteken Ráckevén. Az 51-es út mentén lévő gyümölcsösben az emberek éppen egy rázógéppel szedték a meggyet. Az RTL Híradó információ szerint a meggyszedő gép elromlott, ezért hoztak helyette egy másikat, ami azonban más technológiával működött. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Öten sérültek meg 

A rázógép meggyszedés közben, egyelőre tisztázatlan okokból hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez, aminek következtében többen súlyosan megsérültek. A mentők azonnal a helyszínre érkeztek, ugyanis hárman súlyosan, míg ketten életveszélyesen megsérültek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Két embert élesztettek újra

Az élet és halál között lebegő dolgozókat a helyszínen kellett újraéleszteni. Azonban, bár a mentősök mindent megtettek értük, már nem lehetett őket megmenteni, és a helyszínen életüket vesztették. 

Nyomoz a rendőrség 

“Egyelőre tisztázatlan okból ért áramütés több embert egy ráckevei gyümölcsösben, 2024. június 14-én 13 óra körül. Egy 44 és egy 47 éves férfi a helyszínen meghalt, két nőt súlyos sérüléssel vittek kórházba, egy könnyebben sérült férfit a helyszínen elláttak” – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, akik foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés ügyében vizsgálódnak. 

Meggytermesztéssel foglalkoztak

A tragédia miatt egész Ráckeve gyászol. Az egyik áldozat a B. Balázs, Ráckeve fideszes önkormányzati képviselője, a másik áldozat pedig N. László. Mindkét férfi jól ismerték a rácelveiket, mindketten meggy betakarításán dolgoztak, B. Balázs ültetvényén. 

Búcsúzik Szebeni István

„Nem tudom, hogyan kezdjem. Halálod rendkívül lesújtott. Haraggal, kiabálva váltunk el pár hónapja. Bár visszaforgathatnám az idő kerekét, hogy beszéljük meg, fogjunk kezet. Gyönyörű kislány, jó édesapja voltál. Semmi, de semmi nem értékesebb egy ember életénél. Nyugodj békében, Balázs. Tiszta szívemből kívánom, hogy jó helyen légy, és fentről vigyázd a családod. Ölellek” – írta közösségi oldalán Ráckeve fideszes polgármesterjelöltje.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Csodálatos családapák 

“Két csodálatos ember és családapa ment el, akik nagyon sokat dolgoztak és tettek. A családjuknak éltek, nagyon dolgos emberek voltak. Mindenki összetört a hír hallatán, mindkettőjüket nagyon szerették – mondta el egy helyi férfi a Borsnak. A férfi azt mondta, hogy azt ők sem tudják, mi is történt pontosan azon a tragikus napon, de ők úgy hallották, hogy a kinyitott rázóponyva ért hozzá a magas feszültséghez, míg mások szerint egy traktor is szerepelhetett az esetben, és a magasfeszültség először a munkagéphez ért hozzá.

Két nőért imádkoznak 

Biztosan azonban még nem tudni, a rendőrség jelen pillanatban is nyomoz az ügyben. Eközben a településen a két súlyos sérültért imádkoznak: a két nőt jelenleg is kórházban kezelik, és bár állapotuk stabil, de továbbra is válságos. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a fotó illusztráció, Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült