Bródy János fiát, Dánielt két év börtönbüntetésre ítélték Amerikában.  A vád szerint a fiatal informatikus bosszúból feltörte az őt alkalmazó bank rendszerét, miután kirúgták.

Amerikába költözött Dániel

Bródy János fia 2014 környékén költözött Amerikába, az informatikai főiskola elvégzése után. Dániel, a neves San Francisco-i pénzintézet, a The First Rebuplic Bank alkalmazottja volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a belső rendszerhez csatlakozó védett gépéhez csatlakoztatott egy olyan adathordozót, melyen intim tartalom volt.

Kirúgták a banktól

A cég biztonsági osztálya ezt észlelve, azonnal fegyelmi eljárást indított és hamarosan meg is váltak az alkalmazottól. A Bors információja szerint Bródy Dániel ekkor úgy döntött, hogy bosszút áll az egykori munkáltatóján. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem adta le a laptopját

A San Francisco Chronicle beszámolója szerint Bródy János fia a kirúgását követően nem adta le a céges laptopját, hanem hazavitte és bosszút állt. 

Belenyúlt a banki rendszerbe

A vádirat szerint a cég laptopjáról törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben. 

70 milliós kárt okozott

A vádiratban az is szerepel, hogy e-mailben elküldött magának egy saját bankkódot, több mint 5000 dollár értékben. Az ügyészek szerint a bank rendszereiben okozott kár teljes költsége legalább 220 621 dollár, vagyis több, mint 70 millió forint – derül ki az amerikai ügyészség közleményéből. 

Bűnösnek vallotta magát

Bródy János 38 éves fia ellen már az év eleje óta tart a vizsgálat. Az első tárgyaláson, 2023 áprilisában bűnösnek is vallotta magát, az ítélet azonban csak most született meg.

Börtönt és pénzbüntetést kapott

Ennek értelmében, 24 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, valamint arra is kötelezték, hogy fizessen meg 529 ezer dollár, vagyis 182 millió forintnyi dollárt – számolt be az esetről, a CBS News. 

Büszke volt a fiára

„Amikor közölte, hogy a Szilícium-völgyben fog dolgozni, tudtam, hogy nem került rossz helyre. Azt mondtam neki: maradj, amíg akarsz, szerezd meg a tudást, de azt szeretném, ha mindazzal a felkészültséggel és tapasztalattal majd egyszer hazajönnél”– nyilatkozta korábban a Blikknek Bródy János a fiáról.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bródy János – Forrás: