Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek.  A korlátozás miatt szombaton és vasárnap szünetel a vonatforgalom az állomáson, a vonatok nagy része a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan indul a vidéki, elővárosi célállomások felé.

Éjjel-nappal dolgoznak

A munkálatok nappal és éjszaka is zajjal járnak majd, ezért a vasúttársaság a pályaudvar környékén lakók türelmét és megértését kérik. A változás érint néhány péntek esti és hétfő hajnali vonatot is.  A Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld állomás között egész nap pótlóbuszok közlekednek, hajnaltól késő estig félóránként indulnak. A megváltozott menetrendek már elérhetők a MÁV honlapján, valamint a menetrendi keresőkben és a MÁV applikációban is.

Karbantartást végeznek

A Déli pályaudvar személypályaudvari vágányain és a szerelvények tárolására, előkészítésére használt vágányhálózaton, valamint azok környezetében végeznek a két szóban forgó hétvégén karbantartási munkálatokat,  péntek éjféltől vasárnap éjfélig. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sín – és váltócsere is lesz

A teljes lezárás ideje alatt síncseréket, váltóalkatrészek cseréjét, az ágyazatban 280 tonnányi zúzottkő pótlását, valamint a felsővezeték és a biztosítóberendezés karbantartását végzik el, egy 200 méteres szakaszon új betonaljakat építenek be. Az alagútnál is felújítás lesz. Nagygépes vágányszabályozásra kerül sor a Déli pályaudvar több váltóján és vágányszakaszán, valamint a nyílt vonalon a Budapest-Kelenföld felé vezető bal vágányon. Az alagút Kelenföld felőli kijáratánál a támfal és a kapuzat karbantartása van ütemezve.

Peronok aszfaltozása

A személypályaudvaron két peron aszfaltozása és a peronszegély cseréje valósulhat meg. A vasúti pálya közvetlen közelében lévő zöldterületeket a növényi hulladéktól tisztítják meg. Az állomás teljes területén javítják és korszerűsítik a térvilágítást.

Forgalmi változások a vonatközlekedésben

Budapest-Győr vonal: Szombaton és vasárnap az S10-es és az S12-es vonatok a Déli pályaudvar helyett Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek.

Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonal:

 • A Bakony és Göcsej InterCityk jelentős része a Keleti pályaudvarra érkezik, illetve onnan is indul, kivéve:
 • A Déli pályaudvarról 6 órakor (IC 900), valamint 20 órakor (IC 918) Szombathelyre induló Bakony InterCityk Kelenföldről indulnak.
 • Szombatonként a Déli pályaudvarról 5 órakor Zalaegerszegre induló Göcsej InterCity (IC 950) a Déli pályaudvar helyett Kelenföldről indul.
 • A Zalaegerszegről 15:49-kor (IC 953), valamint 19:49-kor (IC 951) induló Göcsej IC fővárosi végállomása Budapest-Kelenföldre módosul.
 • A Szombathelyről 18:42-kor induló Bakony InterCity (IC 901) csak Kelenföldig közlekedik.
 • A Celldömölkről 4:39-kor Budapestre induló személyvonat (9009) csak Kelenföldig közlekedik.

További változások

A vonal nyugat-magyarországi szakaszán a Székesfehérvár-Szombathely vonalon zajló karbantartási munkálatok miatt: április 6-án és 7-én a vonatok csak Ajkáig közlekednek; a Göcsej InterCityk helyett Ajka és Zalaegerszeg, a Bakony InterCityk helyett Ajka és Devecser között pótlóbuszokkal kell utazni. Április 13-án és 14-én a Göcsej InterCityk csak Ukkig közlekednek; Ukk és Zalaegerszeg között pótlóbuszokkal kell utazni.

Észak-balatoni vonal

 • A tapolcai sebesvonatok Budapest-Kelenföldre érkeznek és onnan is indulnak.
 • Reggel a Balatonfüredről 5:51-kor induló személyvonat (9749) csak Kelenföldig közlekedik.

Dél-balatoni és székesfehérvári elővárosi vonal

 • Szombaton és vasárnap a keszthelyi Balaton IC-k, a nagykanizsai Tópart IC-k, az elővárosi S30-as és Z30-as, valamint az éjszakai székesfehérvári személyvonatok Budapest-Kelenföldre érkeznek és onnan is indulnak.
 • Szombaton és vasárnap a Siófokról 4:28-kor induló személyvonat (8729) és a Keszthelyről 4:28-kor induló sebesvonat (8609) fővárosi végállomása is Kelenföld.
 • Péntek este a Keszthelyről 20:48-kor induló Balaton IC (IC 871) csak Budapest-Kelenföldig közlekedik.
 • Szombat és vasárnap este a Siófokról 22:05-kor induló InterRégió (8511) csak Budapest-Kelenföldig közlekedik, ahonnan csatlakozó pótlóbusz indul 23:55-kor a Déli pályaudvarra.
 • Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka az eredetileg a Déli pályaudvarról 0:40-kor induló S30-as vonat (4570) Kelenföldről indul.

Pusztaszabolcsi elővárosi vonal

Szombaton és vasárnap egész nap az S40-es, S42-es és Z40-es vonatok a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkeznek és onnan is indulnak. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: