A lezúduló eső miatt kellett kimenteni három túrázót a Pilisből. A rendőrség arra kéri a kirándulókat, hogy csak a megfelelő időjárási körülmények közt menjenek túrázni.

Eltévedt túrázók

A rendőrségre 2022. június 9-én délután érkezett bejelentés, miszerint a Dömöst Pilismaróttal összekötő erdei úton három turista eltévedt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az eső miatt nem tudtak kijönni

A rendőröknek az egyikük telefonon elmondta, hogy miután felkeresték a Ferenczi sziklát, a nagy esőzés miatt már nem tudtak onnan lejönni.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Teljesen eláztak

A rendőrök az erdei úton haladva megtalálták a három kirándulót, akik a sok csapadék miatt járhatatlanná vált utakon nem tudtak kijutni az erdőből és a ruhájuk is teljesen átázott. A rendőrök a járőrautóval visszavitték a családot Dömösre, ahol a gépkocsijukat hagyták.

Pánikrohamot kapott

Előző nap két túrázó szorult a rendőrök segítségére, akik Rám-szakadék közelében kirándultak. Egyikük rosszul lett, a vihar miatt pánikrohamot kapott.

Rendőrök hozták le

Az egyenruhások folyamatos kapcsolattartás mellett sikeresen felkutatták a kiránduló párt. A személyek esőtől áztatott ruhában, kimerülve kerültek elő, így őket a rendőrök a gépkocsijukhoz szállították.

Járhatatlanok a túraútvonalak

A rendőrség arra kéri a kirándulókat, hogy túrázás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról. Az elmúlt napok esőzései miatt sok túraútvonal járhatatlanná vált.

Nézzék meg az időjárást

Nem megfelelő időjárási körülmények között ne induljanak útnak! Ha az időjárás kedvező, akkor is készüljenek fel a váratlan eseményekre!

Jótanácsok túrázóknak

Vigyenek magukkal elegendő élelmet és vizet, valamint esőkabátot, és mindig feltöltött mobillal induljanak el! A visszafelé utat is mindig tervezzék meg! Időben induljanak el visszafelé, hiszen sötétedés után nehéz tájékozódni, főként, ha nincs helyismeretük.

Sárlavina Nagymarosnál

Csütörtök délután Nagymaros és Szob közötti vasúti pályaszakaszra a hatalmas esőzés miatt sár- és kőlavina zúdult le a hegyoldalról. A vonatok emiatt nem közlekedhetnek.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nézd meg, milyen pusztítást végzett az eső Nagymarosnál

Kiemelt kép: illusztráció