Két napig várt a koronavírustesztre a férfi, majd mentőt hívtak hozzá, de a tünetei ellenére nem szállították be. Pár órával később összeomlott a keringése, a 67 éves férfi napok mélyaltatásban és lélegeztetőgépen van.

A 67 éves férfi Törökországban járt feleségével, de még akkor, amikor még hivatalosan nem voltak megbetegedések.

Hétfőn jelentkezett háziorvosánál, aki azonnal koronavírustesztet javasolt és be is jelentette. Az orvos azonnal továbbította koronavírusteszt-igényüket a mentőknek, mivel a férfinek magas, olykor 40 fokos láza is volt és vérnyomása is felment.

De hiába vártak a háziorvos által igényelt koronavírustesztre, a családja szerint csak két nap elteltével érkezett mentő ahhoz a 67 éves férfihez.

A felesége az RTL Híradónak azt mondta, hogy a férfi eközben a háziorvos által felírt lázcsillapítót és antibiotikumot szedte. Végül szerdán éjfélkor ment ki hozzájuk a mentő az asszony elmondása szerint, és felhívta a Szent László Kórház immunológusát, aki viszont azt mondta, a férfit nem kell beszállítani a kórházba, mert a tünetei nem utalnak koronavírusra. Három órával később a férfi már félrebeszélt, ekkor a mentők az intenzív osztályra vitték, ahol megállapították a kétoldali tüdőgyulladást, koronavírustesztje pozitív lett, a keringése összeomlott, és lélegeztetőgépre kellett tenni. Jelenleg kétoldali tüdőgyulladással küzd.

Látogatni nem lehet, a feleségét pedig azóta sem tesztelték, ő azonban karanténban tartja magát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az RTL klubnak azt írta: a mentők általi végzett mintavétel nem sürgősségi beavatkozás,  a leadott címeket logisztikai terv szerint keresik fel, és minden megyében több mentő végzi a tesztelést.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt