Két percen múlt annak a menekülő sofőrnek az élete, akit a fővárosi rendőrök húztak ki tetejére borult autójából, amit később maga alá gyűrt a vonat.

Igazoltatni akarták

A BRFK 10. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2022. szeptember 11-én 21 óra körül egy autóst akartak igazoltatni a kerületben, aki a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, nagy gázzal elhajtott. A rendőrök azonnal a nyomába eredtek; az ámokfutót még a vasúti jelzőlámpa tilos jelzése sem állította meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vasúti síneken borult a tetejére

Időközben a 17. kerületi járőrök folytatták a menekülő autós követését, aki a 18. kerület, Gyömrői út és Csévéző utca kereszteződésénél a piroson áthajtva kis híján egy kamionnal ütközött; végül a vasúti síneken a tetejére borulva állt meg. A helyszínre érkező 17. és 18. kerületi rendőrök a sérült férfit azonnal kiemelték a járműből és biztonságba helyezték. Alig két perc elteltével egy tehervonat gyűrte maga alá a sínen maradt autót.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

Nem volt jogsija

A rendőrök igazoltatták a kimentett férfit, ami után világossá vált menekülésének oka: vezetői engedéllyel nem rendelkezett és a járművezetéstől is el volt tiltva. A 25 éves N. Norbertet a mentők rendőri kísérés mellett kórházba vitték.

Ellopta a kulcsot

Az eljárás során kiderült, hogy a tulajdonos nem adta oda a gépkocsit N. Norbertnek, annak kulcsát munkahelyéről, egy irodából szerezte meg.

Eljárás indult

Mivel a férfi az autót egy 14. kerületi telephelyről vitte el, így a zuglói rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett miatt indított eljárást vele szemben. Gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Hős rendőrök

A 17. és a 18. kerületi egyenruhásokat, Torzsás Csaba törzsőrmestert, Fülöp Ádám őrmestert, Bédi Péter törzsőrmestert és Tóth Dávid törzsőrmestert Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért dicséretben és jutalomban részesítette. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban átadták az illetékes ügyészségnek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ők segítettek

Kiemelt kép: police.hu