Egymás után nem sokkal két baleset is történt Bugyi közelében. A Dél-pesti agglomerációs településnél hétfő reggel hatkor árokba hajtott egy busz, súlyosan megsérült egy utas, fél nyolckor pedig egy kisteherautó hajtott árokba, itt haláleset is történt.

Árokba hajtott

Letért az úttestről és árokba hajtott egy autóbusz Bugyinál, Alsóráda puszta közelében. A helyszínre riasztott dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentők is a helyszínen voltak – számolt be röviden a történtekről a Katasztrófavédelem. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Busz az árokban

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Súlyos sérült

A BudaPestkörnyéke.hu információi szerint a buszbalesetben egy utas súlyosan megsérült, őt kórházba vitték. A buszbaleset után nem sokkal letért az úttestről és árokba hajtott egy platós kisteherautó Bugyi külterületén, Apaj közelében. Az esethez műszaki mentés céljából a dabasi hivatásos tűzoltók érkeztek ki.

Felborult teherautó

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Tragédia

A Portálunk információi szerint a kisteherautó egyik utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt. Hétfő reggel nem csak a Dél-pesti agglomerációban történtek balesetek, hanem karambol volt az M1-es, M2-es autópályákon, és az ország több útvonalán. Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint hidegfront lesz a közelünkben, amely csak lassan éri el térségünket.

Hidegfrontra figyelmeztetnek

Amikor kezdődő hideg fronthatásra számíthatunk, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, görcsös panasz egyre több frontérzékenynél jelentkezhet. A hidegfrontok mindig sok áldozatot szednek az utakon.

Helyi fagy

Ilyenkor nem csak a látási viszonyok rosszabbak, a lecsapódó köd és pára miatt az utak is csúszósak, ráadásul a Bugyihoz hasonló nyílt területeken talajmenti fagy is előfordulhat. Ez megmagyarázhatja a busz és a teherautó balesetét is.

Lassuló reflexek

Hidegfront esetén lelassulnak a reflexek, s az állandó álmosságérzet valamint a nehézkes gondolkodás, továbbá a sokaknál megjelenő fejfájás miatt gyakoribbak azok a közúti balesetek, melyek a figyelmetlenségre vezethetők vissza.

Kockázatos manőver

Hidegfront esetén közlekedjünk óvatosan, lassabban a megszokottnál, nagyobb követési távolságot tartva, és ne kezdjünk bele kockázatos manőverek végrehajtásába. Hidegfront során különösen figyelni a gyalogosokra, és amint a kijelölt gyalogátkelőhelyen, illetve úttesten áthaladásra váró gyalogost észlelünk, időben lassítsuk le járművünket, és biztosítsuk a gyalogos áthaladását mindaddig, amíg a túlsó járdára fel nem lép.

Szóljon a zene

Amennyiben egyedül vagyunk a gépjárműben, hallgassunk rádiót, vagy dinamikus, ritmusos zenét. Hosszú utaknál feltétlenül iktassunk be pihenőket, ekkor mozgassuk meg tagjainkat, továbbá fogyasszunk frissítőt, vagy kávét. A közlekedési balesetek megelőzése érdekében nagyon fontos, hogy tisztában legyünk az időjárás változások, a hidegfrontok hatásaival, s mindenkor ennek tudatában közlekedjünk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balesetet szenvedett busz – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán/BPK-montázs