Szeretett volna megúszni egy igazoltatást. Az események akkor fajultak el, amikor nem tudta meggyőzni a rendőrt, hogy nem ő vezette az autót.

Van egy s más a rovásán

Több bűncselekménnyel is gyanúsítja a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség azt a férfit, aki lényegében közveszélyes ámokfutásba kezdett pár hete a 4. kerületben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nógrádból Budapestre

A húszas évei végén járó férfi annak tudatában, hogy 2021. decembere óta érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, 2023. szeptember 19-én, este, egy előző nap kölcsönkért gépjárművel nógrádi otthonából Budapestre autózott két utasával.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Gyanús jelek

Így jutottak el másnap kora hajnalban egy újpesti benzinkútra. Pechére azonban kiszúrta egy rendőr és egy vele tartó polgárőr, igazoltatni szerette volna, s meg akartak győződni róla, hogy a kocsi alkalmas-e a közlekedésre.

Átlátszó magyarázattal próbálkozott

A rendőr személyazonosságának igazolására és a jármű forgalmi okmányainak átadására szólította fel a férfit, aki azonban mindent megtett, hogy megússza. Először nem akarta átadni iratait, majd arról kezdte el győzködni a rendőrt, hogy nem is ő vezette az autót, noha a vezetőülésben ült.

Hirtelen felgyorsultak az események

Azonban a rendőrt nem győzte meg a férfi magyarázata, akkor kinyitotta a bal első ajtót, így szerette volna folytatni az igazoltatást. Ekkor azonban a sofőr nagy gázt adott és elsodorta az őt visszatartani szándékozó rendőrt és polgárőrt. Szerencsére mindketten könnyebb sérülésekkel megúszták a történteket.

Ezt szerette volna az ügyészség elrendelni

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki – a más bűncselekmények mellett garázdaság és ittas vezetés vétsége miatt korábban már többször elítélt – férfit. Egyúttal indítványt tett arra, hogy Nógrád megyére rendeljenek el vele szemben bűnügyi felügyeletet.

Lényegében szabadon mozoghat

Egyúttal különös magatartási szabályként előírták volna a számára, hogy ne vezessen autót. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a gyanúsított bűnügyi felügyeletét elrendelte azzal, hogy a férfi gépi meghajtású járművet nem vezethet, de Nógrádon túl, Pest vármegye – így Budapest – területén is szabadon mozoghat.

Bűncselekmények sorával gyanúsítják

Ezzel kapcsolatban az ügyészség szigorítást jelentett be, így a döntés nem jogerős. A férfit egyébként hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette, valamint könnyű testi sértés vétségével gyanúsította meg.

Ezen testrészeiken sérültek meg

A TV2 Tények információi szerint a rendőr-polgárőr páros közül egyikük koponyasérülést, a másik pedig medencesérülést szenvedett. Amennyiben elítélik az ámokfutót, akkor súlyos börtönévekre számíthat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)