Szeretett volna megúszni egy igazoltatást. Az események akkor fajultak el, amikor nem tudta meggyőzni a rendőrt, hogy nem ő vezette az autót.

Van egy s más a rovásán

Több bűncselekménnyel is gyanúsítja a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség azt a férfit, aki lényegében közveszélyes ámokfutásba kezdett pár hete a 4. kerületben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nógrádból Budapestre

A húszas évei végén járó férfi annak tudatában, hogy 2021. decembere óta érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, 2023. szeptember 19-én, este, egy előző nap kölcsönkért gépjárművel nógrádi otthonából Budapestre autózott két utasával.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyanús jelek

Így jutottak el másnap kora hajnalban egy újpesti benzinkútra. Pechére azonban kiszúrta egy rendőr és egy vele tartó polgárőr, igazoltatni szerette volna, s meg akartak győződni róla, hogy a kocsi alkalmas-e a közlekedésre.

Átlátszó magyarázattal próbálkozott

A rendőr személyazonosságának igazolására és a jármű forgalmi okmányainak átadására szólította fel a férfit, aki azonban mindent megtett, hogy megússza. Először nem akarta átadni iratait, majd arról kezdte el győzködni a rendőrt, hogy nem is ő vezette az autót, noha a vezetőülésben ült.

Hirtelen felgyorsultak az események

Azonban a rendőrt nem győzte meg a férfi magyarázata, akkor kinyitotta a bal első ajtót, így szerette volna folytatni az igazoltatást. Ekkor azonban a sofőr nagy gázt adott és elsodorta az őt visszatartani szándékozó rendőrt és polgárőrt. Szerencsére mindketten könnyebb sérülésekkel megúszták a történteket.

Ezt szerette volna az ügyészség elrendelni

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki – a más bűncselekmények mellett garázdaság és ittas vezetés vétsége miatt korábban már többször elítélt – férfit. Egyúttal indítványt tett arra, hogy Nógrád megyére rendeljenek el vele szemben bűnügyi felügyeletet.

Lényegében szabadon mozoghat

Egyúttal különös magatartási szabályként előírták volna a számára, hogy ne vezessen autót. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a gyanúsított bűnügyi felügyeletét elrendelte azzal, hogy a férfi gépi meghajtású járművet nem vezethet, de Nógrádon túl, Pest vármegye – így Budapest – területén is szabadon mozoghat.

Bűncselekmények sorával gyanúsítják

Ezzel kapcsolatban az ügyészség szigorítást jelentett be, így a döntés nem jogerős. A férfit egyébként hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette, valamint könnyű testi sértés vétségével gyanúsította meg.

Ezen testrészeiken sérültek meg

A TV2 Tények információi szerint a rendőr-polgárőr páros közül egyikük koponyasérülést, a másik pedig medencesérülést szenvedett. Amennyiben elítélik az ámokfutót, akkor súlyos börtönévekre számíthat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)