Hatalmas a felháborodás a trevisói repülőtéren. A Ryanair FR4306-os járata Budapestre a szombat esti 21.30-as indulás helyett várhatóan csak vasárnap este indul el. Több mint kétszáz utas vár arra már csaknem egy napja, hogy hazajusson. Az éjszaka is viszontagságos volt, többen, szállás híján, a reptéren próbáltak aludni, amíg el nem zavarták őket a rendőrök.

Rossz körülmények

Pórul jártak a Ryanair Treviso – Budapest járatának utasai. A járat szombat este 21.30-kor indult volna Olaszországból a magyar fővárosba, de a rossz időjárási körülmények miatt csak később, este fél 11 körül engedték fel az utasokat gépre. A történet itt még nem ért véget, sőt, igazán csak ekkor kezdődött! 22.50-re mindenki a gépen volt a pilóta viszont ekkor azt jelezte, hogy kevés az idő, mert 11-kor zár a reptér. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszagurultak a start pozícióba

„Ennek ellenére 11 körül elkezdtünk kigurulni, hogy néhány méter megtétele után vissza guruljunk a start pozícióba. A biztonsági övek becsatolását jelző lámpa kialudt, ekkor sejtettem, hogy gond van. Így is történt: a pilóta bemondta, hogy mivel 11 óra elmúlt 8-9 perccel, nem fogunk tudni felszállni. Döbbent csend, majd csalódott moraj hallatszott” – írta levelében egy utas a Telexnek.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Kiszálltak a gépből

Az emberek ezután kiszálltak a gépből, visszamentek a reptér épületébe, arról azonban nem kaptak tájékoztatást, mi lesz ezután.

„Sajnálják a történteket”

23.49-kor kaptak a légitársaságtól egy üzenetet, miszerint sajnálják a történteket, és mivel több járat is késik, ezért nincs szabad szállás Treviso közelében. Az utasoknak saját maguknak kell gondoskodniuk arról, hol töltik az éjszakát, de a szállás költségeket később visszatérítik majd – írta a Ryanair.

Kiküldték őket a rendőrök

Sokan próbáltak taxit fogni és szállást keresni 40 kilométerrel arrébb, de többen kénytelenek voltak a reptéren, a kapuknál éjszakázni, a földön és a székeken aludtak, majd hajnali négykor kiküldték őket a rendőrök.

Arra várnak, hogy hazajussanak

A fáradt és kiidegelt utasok reggel 8-ig vártak a bejáratnál, majd fél 11 körül visszaengedték őket a kapuhoz. Körülbelül 200-250-en várnak arra, hogy hazajussanak. A várakozók között kisbaba és Parkinson-kóros idős férfi is van. Időközben állítólag az utasok 20 euró értékben kaptak étel és italt kuponokat, amiből egy reptéren maximum egy szendvicset és egy kólát tudtak venni.

Nincs más megoldás

A légitársaság ügyfélszolgálatot nem lehet elérni, az emberek kétségbe vannak esve, félnek, hogy továbbra sem jutnak haza. Igazi alternatíva nincs, a Flixbusz sem olcsó, ráadásul 14-15 órás az út Budapestig.

Nem tervezett leszállás

A BudaPetskörnyéke.hu írt arról korábban, hogy a Ryanair légitársaság London-Bukarest járatának le kellett szállnia a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A rendőrség kivonult és a leszállást követően intézkedett a helyszínen. A repülőgép a rátankolást követően folytathatta az útját.

Agresszív volt

A 24.hu megkeresésére a rendőrség azt közölte, a Liszt Ferenc Repülőtéren 2023 január 10-én 17 óra 15 perckor a London-Bukarest között közlekedő utasszállító repülőgép menetrenden kívüli leszállást hajtott végre, mert a repülőgép egyik utasa, egy román állampolgárságú férfi agresszívan viselkedett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció