Segítőket várnak a Pest vármegyei Csévharaszton egy eltűnt idős személy felkutatásához. A 78 esztendős Bartuszek Józsefet hetek óta nem találják.

78 éves bácsit keresnek

A bejegyzés szerint most lesz öt hete, hogy Pest vármegyében, a monori járásban, Csévharasztról, az otthona közeli erdős részről eltűnt egy 78 éves bácsi, Bartuszek József. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eddig nem találták meg

Sajnos a rendőrség és kereső csapatok korábbi nagy erejű keresése ellenére sem sikerült megállapítani tartózkodási helyét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kutyákkal is keresték

Az esetbe nem beletörődve, március 15-én kis keresőcsapatot szervezett Kapás Attila, a Help Mentőkutyás Egyesület nevében, és a rossz idő ellenére négy keresőkutyával próbáltak nyomokat találni. Sajnos a bácsit nem találták meg.

Folytatják a kutatást

„A keresés folytatását szervezzük Kapás Attila barátommal, és ismét csatlakozik hozzánk a kutyás mentőcsapat. A helyszíni irányítást Bernát Zsolt, a kutyások vezetője fogja elvégezni, koordinálni, sok éves szaktudásával, tapasztalatával” – olvashatjuk az Eltűnt emberekért-megoszthatod Facebook-csoportban.

Még húsz főt várnak

„A kereséshez csatlakozik a család, a barátok, a helyi- és a közeli Polgárőrség tagjai és szükségünk lenne még kb. 20 fő önkéntes segítőre, akik segítségével növelni tudnánk az átvizsgálandó terület nagyságát” – tették hozzá.

Fontos a felkészültség

A keresés a helyszíni irányító által előre eltervezett helyeken fog zajlani, melynek kiterjedése az adott létszámtól függ. Ami nagyon fontos, hogy csak olyan személy jelentkezzen, aki alaposan felkészült, hiszen erdős, bokros, néha járhatatlan vagy nehezen járható területen fog zajlani a kutatás. Az öltözéket és lábbelit is ajánlott ehhez a nehéz terephez megválasztani.

Az eltűnt férfi

Az eltűnt férfi

A helyszín és az időpont

A találkozó helyszíne és időpontja: Csévharaszt, Petőfi-Kossuth u. kereszteződés parkolója, 2023. március 26. 08:00 óra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az eltűnt férfi. Forrás: Eltűnt emberekért-megoszthatod/Facebook