Szombaton, dél körül a beteg gyermeke etetése közben vette észre a budapesti anyuka, hogy a hat hónapos kislánya tónustalanná vált és nem vesz levegőt. Az édesanya azonnal segítséget kért, a mentőegységek néhány percen belül a helyszínre érkeztek, számolt be róla a közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Azonnal hívta a mentőket

A nő, miután észlelte, hogy nagy a baj, azonnal tárcsázta a mentőket, a hívását fogadó rutinos mentésirányító pedig pontos instrukciókkal láta el, az édesanya pedig megkezdte a csecsemő újraélesztését. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentők a helyszínen

Eközben több mentőegység, köztük egy gyermekrohamkocsi is a helyszínre száguldott, néhány percen belül már ott is voltak, ezt követően pedig heroikus küzdelem kezdődött a kicsi életéért.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kritikus állapotban vitték kórházba

Az életmentés sokáig zajlott, az időben megkezdett mellkasi nyomások azonban végül sikerrel vezettek. A kislányt ezt követően kritikus állapotban vitték kórházba, derül ki a posztból.

Pár napja egy 21 éves férfit élesztettek újra az autópályán

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei július 16-án, szombaton 19 óra után az M1-es autópályán Ausztria irányában, Börcs térségében a leállósávba egy vészvillogóval várakozó, svéd személyautóra lettek figyelmesek. Miután az egyenruhások megálltak, hogy intézkedjenek a sofőrrel szemben, észlelték, hogy a gépkocsi fiatal vezetője egyedül, eszméletlen állapotban ül az autóban.

Nem volt pulzusa

A járőrvezető Horváth Helga rendőr főtörzsőrmester nem tétlenkedett, azonnal ellenőrizte a férfi állapotát, aki nem adott életjelet magáról, se légzése, se pulzusa nem volt a fiatalnak.

Újraélesztés

Miközben járőrtársa értesítette a mentőket, addig a rendőrnő megkezdte a személy újjáélesztését. Rövid időn belül a mentőknek már úgy adta át személyt, hogy újra lélegzett és élt.

Szerencséje volt

A 21 éves fiatal svéd férfit a mentők kórházba szállították, úgy tudjuk jobban van. Nagy szerencséje volt, hogy a rendőrök időben érkeztek, hiszen ha leáll valakinek a keringése, percek alatt beáll a végleges halál.

Szabadnapos rendőr a Lidl-ben mentett életet

Egy hónappal ezelőtt Budapesten a 16. kerületi rendőrkapitányság szabadnapos rendőre, Kuremszki László éppen a Lidl-ben vásárolt, amikor látta, hogy rosszul lett egy édesanya. Azonnal odasietett hozzá, hívta a mentőket és azonnal megkezdte az időközben összecsukló nő újraélesztését.

Görcsös roham

„Egyszer csak lecsúszott a padlóra, azonnal odaléptem, hogy segítsek. Látszott, hogy nem igazán van magánál, nem is reagált a kérdéseimre, görcsös rohama volt. Próbáltam az arcát paskolgatni, hogy térjen magához. Ez hatásos volt, fújt egy nagy levegőt, látszott, hogy visszatért közénk.” – mesélte a rendőr.

Elvesztette az eszméletét

Közben odament egy szabadnapos tűzoltó és megkérdezte miben segíthet. „Felültettük a hölgyet, majd a dolgozóktól kértünk segítséget. Felmutattam a szolgálati igazolványomat, hadd vigyük be egy irodába. Leültettük egy székre, kapott egy pohár vizet, úgy látszott jobban van. A mentőt közben már riasztották, mindenki kezdett megnyugodni, amikor újra elvesztette az eszméletét.

Elvitték a kislányt

Kuremszki László a nő telefonján felhívta az asszony férjét, aki azonnal taxiba ült, de akkor már be is lilult az anyuka szája, vagyis leállt a keringése. „Megkértem a körülöttem állókat, hogy vigyék el a kislányát, ne kelljen ezt végignéznie folytatta” – folytatta a járőrparancsnok.

Megmentette az életét

„Közben megkezdtem az újraélesztést, amit addig folytattam, amíg a mentők meg nem érkeztek és át nem vették. Kemény küzdelem volt, mondták is a mentősök, hogy ezzel megmentettem az életét.” – tette hozzá a rendőr.

Életmentő képzést kapnak a rendőrök

Az Országos Rendőr-főkapitányság határozott célja, hogy minél több rendőr kapjon rendészeti sérülésellátási képzést – mondta korábban Papp Károly országos rendőrfőkapitány. Hangsúlyozta: mindennapi szolgálatteljesítésük során a rendőröknek gyakran kell gyorsan, magabiztosan cselekedniük, ezzel is védve a társadalom értékeit, elsősorban is az emberi életet és a testi épséget; ennek kiemelt eszközei az életmentő eljárások. Mint mondta, ezért is döntött úgy a rendőrség vezetése, hogy 2013-ban útjára indítja az önkéntesen jelentkezők számára az ilyen ismereteket nyújtó Police Medic képzési rendszert, amely az ehhez most kiosztott ellátótáskákkal a világon egyedülálló megoldás. Papp Károly kiemelte: a tanfolyamot elvégzők képessé váltak embertársaik életének megmentésére, felépülési esélyeik javítására, mégpedig úgy, hogy ez összhangban legyen a rendőri feladatellátással.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció