Kevesebb, mint egy hónapja van a egy Heves vármegyei családnak, hogy összejöjjön két éves fiúk májtranszplantációhoz szükséges összeg.

Külföldön kerül sor a műtétre

Mivel a gyermek csak két éves, ezért Németországban, Hamburgban kell megműteni. Ehhez 1,5 millió forintra lenne a szüksége a tarnabodi családnak. Ezt viszont képtelenek előteremteni, így a közvélemény segítségét kérik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Három hónapos korában derült ki a baj

Patrik máján három hónapos korában két gócot fedeztek fel, ami mostanra odáig fajult, hogy a gyermeknek májtranszplantációra van szüksége.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az édesanya lenne a donor

Az édesanya egyedül neveli a gyermekét. A gyermek édesapjával már a baba születése előtt megszakította a kapcsolatot. Sokáig egyedül nevelte a kisbabát, a nagyszülők segítségével, egy éve azonban már van párja, aki Patrikot saját fiaként szereti

A kinti megélhetést kellene finanszírozni

„Magát a májátültetést finanszírozza az egészségügy biztosító, de a többi költséget, a kiutazást, a kinti megélhetést, ételt és egyebeket nekünk kell állni. Ebben a helyzetben viszont nincs ennyi pénzünk. Nagyon rövid időnk van arra, hogy ez most sikerüljön, hogy összeszedjem a pénzt” – nyilatkozta az édesanya a Borsnak.

Mélyszegénységből érkeztek

Az édesanya kétségbeesve azt is elmondta, nagy szegénységből jöttek a kicsivel, rossz körülmények között éltek, így számukra ez a pénz elérhetetlennek tűnik.

Az egész családnak ki kell utaznia

A műtét alatt ráadásul Hajnalka párjának is kint kell lennie, hiszen az édesanya ragaszkodik hozzá, hogy ha alkalmas rá, akkor ő legyen a kisfia élő májdonorja. Az ehhez kapcsolódó műtéthez pedig kell plusz egy fő, aki segíti őt és Patrikot is.

Miskolcon fedezték fel, hogy baj van

Patrikot 3 hónapos korában vitték először az egri kórházba, majd átszállították Miskolcra, ahol tejfehérje-allergiát állapítottak meg. Erre akkor azt mondták az orvosok, hogy előfordul gyakran és talán felszívódik. Patriknál sajnos nem így történt.

Rosszabbodott a helyzet

Patrik egyre rosszabbul lett, egy nyugodt éjszakája sem volt. Nehezen vette a levegőt és a hasa is egyre nagyobb volt. Pár hónap múlva vissza került Miskolcra, de akkor már az ultrahang több gócot mutatott a máján.

Az intenzív osztályra került

Nem volt olyan stabil állapotban, hogy műteni lehessen. Végül Budapestre került, ahol a szövettan után kiderült, hogy a májon lévő gócok között kettő súlyosnak bizonyul, így teljes májátültetésre van szüksége Patriknak, nehogy májtumor alakuljon ki nála.

Így támogathatja az édesanyát

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook/Kökény Hajnalka