Két embert gázolt el Solymáron, az Anna kápolnánál egy német rendszámú autó. A sofőr cserbenhagyta a sérülteket, keresi a rendőrség.

BMW-vel gázolt

Az ismeretlen sofőr WI-BE 989 német rendszámú BMW X6 típusú autójával közlekedett 2023. december 5-én 17 óra 46 perckor Solymár Rózsika úton. Egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez ért, ahol két, az úttesten szabályosan átkelni szándékozó nőnek nem adta meg az elsőbbséget.

Segítségnyújtás nélkül elhajtott

Az autós elütötte a gyalogosokat, mindketten megsérültek. A balesetet okozó jármű sofőrje megállás és segítségnyújtás nélkül tovább hajtott Budapest irányába. Kocsija bal oldala rongálódott, oldalsó tükre letört. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Keresi a rendőrség

A rendőrök az autós mielőbbi azonosítása és elfogása miatt kérik az állampolgárok segítségét. Ha tudja ki lehetett a sofőr, személyazonosságával vagy a balesettel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést az 06/80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívón.

Ezt az autót keresi a rendőrség

Forrás: police.hu

Elütötték az iker-babakocsit

Ikerbabakocsit tolt át a zebrán egy anyuka a 18. kerületben, a Nagykőrösi úton november 20-án, hétfőn reggel 6 óra körül, amikor egy buszt előző autós elütötte.

Kórházba vitték

A nőt, 19 hónapos kislányát és két és fél éves kisfiát megfigyelésre kórházba vitték. A 11. kerületi Albertfalva utca és Sáfrány utca kereszteződésében aznap 16 óra körül egy édesanya és kilencéves kislánya kerékpárjaikat tolták át a zebrán, amikor egy figyelmetlen autós elütötte őket. Az anyuka biciklijén négyéves kisfia is ott ült a gyermekülésben, könnyű sérüléseket szenvedtek. 

Elsodorták őket  

Ugyanezen a napon 18 óra után a 14. kerületi Fűrész utcában kelt át az úttesten egy nő babakocsit tolva, amikor azt – benne a 15 hónapos kisbabával – elsodorta egy kanyarodó autós, aki könnyű sérüléseket okozott.

Elgázoltak egy 12 éves fiút

Két nappal később, szerdán 17 óra után a 21. kerületben, az Ady Endre úton egy 12 éves fiú szaladt át a zebrán, elütötte egy autó, súlyosan megsérült.

Fokozott óvatosság

Késő ősszel már korán sötétedik, gyakran köd és csapadék rontja tovább a látási viszonyokat, a csúszós út miatt pedig nagyobb a féktávolság, emiatt az autósoknak fokozott óvatossággal kell közlekedni. A zebrák megközelítésénél még nagyobb óvatosság szükséges, mindig számítani kell a gyalogosokra!

Kiemelt figyelem  

A közlekedésrendészeti ellenőrzések során a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a kijelölt gyalogátkelőhelyeknél az elsőbbségadást elmulasztó járművezetőkre. Ugyanakkor a gyalogosoknak is óvatosabban kell közlekedni. Az úttestre lépés előtt mindig alaposan nézzenek körül, gyermekeiket is tanítsák meg a legfontosabb szabályokra, és mutassanak nekik jó példát, illetve ilyenkor viseljenek élénk színű, világos, lehetőleg fényvisszaverő elemekkel rendelkező ruhadarabokat – hívta fel a figyelmet a rendőrség a police.hu oldalon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ezt az autót keresi a rendőrség – Forrás: police.hu