A közösségi közlekedés igénybevételét ajánlja a Formula-1 Magyar Nagydíj résztvevőinek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a MÁV-HÉV bővített menetrendi kínálattal segíti az eljutást a Hungaroringre péntektől vasárnapig.

Menetjegy-csomag

A közlemény szerint a BKK jegy- és bérletautomatáiból néhány érintéssel vásárolható egy, a versenypálya megközelítésére használható menetjegy-csomag. A közösségi közlekedést használó ügyfelek az Örs vezér terén, illetve Gödöllőn a H8-as HÉV megállójában a jegy- és bérletautomaták kezdőképernyőjén található, “F1 rendezvényhez kapcsolódó jegyek” kiválasztásával két vonaljegyet és két HÉV kiegészítőjegyet tehetnek egyszerre a kosárba – hívták fel a figyelmet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagyobb kapacitás

Jelezték: a HÉV-szerelvények szokásosnál nagyobb kapacitással járnak a hétvégén, a versenypálya megközelítése és az onnan visszautazás időszakában pedig 10-15 percenként közlekednek.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Különjáratok

Hozzátették: a Volánbusz idén is közvetlen eljutást biztosít Kerepesről a Formula-1 helyszínére. Péntektől vasárnapig Formula-1-es különjáratok közlekednek a Kerepes, HÉV-állomásnál található buszforduló és a Hungaroring 3-as kapuja között, amelyek a Formula-1-es napijeggyel ingyenesen igénybevehetőek.

15 percenként

Az autóbuszok jellemzően 15 percenként indulnak, valamint csatlakozást biztosítanak az Örs vezér tere felől érkező és oda tartó vonatokhoz – írták.

Több mint ezer rendőr biztosítja a rendezvényt

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében felhívta a figyelmet: a rendezvényre kilátogatók számoljanak azzal, hogy a beléptetés a nagy érdeklődésre tekintettel hosszabb időt vesz igénybe. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a 37. Magyar Nagydíjat idén is a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja. A munkát a Készenléti Rendőrség, a Heves és Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is segítik, együttműködnek a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományával, továbbá 4 osztrák motoros rendőr is érkezik Magyarországra, hogy részt vegyen a rendezvény biztosításában.

Rendőrtábor

A helyszínen lovas, kutyás, motoros és segway-t használó rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd, a forgalmat helikopterről is figyelik, és ahol szükséges, forgalomirányítással segítik a közlekedőket. A pálya melletti parkolóban csütörtökön déltől a versenyhétvége alatt rendőrtábor működik, az irányító parancsnokok innen felügyelik és koordinálják a rendőri állományt.

Fokozott ellenőrzés

Hétfő 12 órától augusztus elsején reggel 8 óráig fokozott ellenőrzést rendeltek el, amely érinti a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területét, az M0-s autóút teljes hosszát, az M2-es, M3-as, M4-es, M5-ös és M6-os autópályák és autóutak Pest megyei szakaszát, valamint a felsorolt útszakaszokon lévő parkolókat és pihenőket. A ring környezetében különböző forgalomkorlátozások lépnek életbe, ezekről bővebb információ a rendőrség honlapján létrehozott Formula 1-es link alatt találhatók meg.

Forgalomkorlátozás

A rendezvény csütörtök délután boxutca-látogatással kezdődik, a forgalom függvényében már ekkortól lehetnek ideiglenes forgalomkorlátozások. Péntektől minden nap délelőtt a ring közvetlen közelében lévő utakat a pálya felé egyirányúvá teszik majd a rendőrök, az edzéseket és a versenyt követően pedig fordítva, a pályától kifelé haladva lesznek egyirányúsítva az utak.

Ezt kéri a rendőrség

A rendőrség kéri: senki ne hagyjon látható helyen értékeket a leparkolt kocsijában, zárja be az autóját, mindenhol ügyeljen értékeire. A szabálytalanul megálló autókat elszállítják.

Parkolók

A korábbi évekhez képest újdonság a “Gratis 2-es és 3-as” parkolóhely kialakítása, ahonnan mindössze 5-10 perc kényelmes sétával elérhetők a pálya különböző bejáratai.

Ingyenes buszok

Kiemelték, hogy a tömegközlekedéssel a H8-as (gödöllői) HÉV-el is ki lehet jutni a versenypályához. A HÉV Kerepesi megállójától ingyenes buszok szállítják majd a látogatókat a Hungaroring 3. számú kapujáig, ahonnan minden nézőtéri hely kényelmesen elérhető. A Magyar Nagydíj programjai csütörtökön kezdődnek, majd a vasárnapi futammal zárulnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció