90 éves korában meghalt Geszti Péter édesanyja, Imre Márta, akit a rádiós múltja miatt az egész ország Márta néniként ismert. Fia nemrég azt mondta édesanyjáról, hogy 15 éve nem hagyta el a lakást, de idős kora ellenére is összetartotta a családot.

Meghalt Márta néni

„Szomorú szívvel írom le, hogy Márti, Mártuska, Márta, Mama, Márta néni néven szólított édesanyám váratlanul befejezte földi pályafutását. Nehéz és küzdelmes élete volt, de nagy adománya, a humorérzéke az út végén sem hagyta cserben, és az élet iránti rajongás akkor sem halkult el benne, amikor már nem élhetett teljes életet” – írta közösségi oldalán Geszti Péter.A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szerette, hogy szeretik

„Segítette őt a tudat, hogy nemcsak a családja szerette, de tízezrek zárták szívükbe távolról, láthatatlanul. Tudom, hogy nem halunk meg addig, amíg emlékeznek ránk, és tudják a nevünket. Biztos vagyok benne, hogy a Mama még hosszú évtizedekig él majd sokunk emlékezetében” – zárta sorait a Márta néni fia.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A rádióból ismerték

Márta néniként húsz éven keresztül rendszeresen megszólalt Bochkor Gábor és Boros Lajos reggeli műsorában, a rádióhallgatók mellett az egész ország ismerte – szókimondó stílusát pedig szerette mindenki. 

Meghalt a lánya

Márta néni külkereskedelmi ügyintézőként dolgozott. Egyedül nevelte fel lányát és fiát, Pétert. 2000-ben, hirtelen, szívinfarktusban meghalt a lánya, akinek 4 gyermekét magához vette az akkor már idős asszony. Ő nevelte őket fel.

4 unokáját nevelte fel

„A legkisebb akkor volt 12, a legnagyobb 15 éves és két éve később az édesapjuk is elhunyt. Hatvanhét évesen kaptam négy kamasz gyermeket, miközben én is gyászoltam. Küzdelmes és nehéz évek voltak, de túl vagyunk rajta. Péter sokat segített, de így sem volt egyszerű. A három lánnyal azóta is szoros a kapcsolatom, most már jó néhány éve a legkisebb is kirepült innen, de mind hetente-kéthetente jönnek látogatni, mert szerencsére nem messze költöztek” – mondta nemrég egy interjúban.

Élete végéig gyászolt

A fiú unokámmal sajnos megszakadt a kapcsolata a családnak, nem rossz ember ő, de más az életfelfogása, mint nekünk. A lányom pedig már nem lehet velünk, de nincs nap, hogy ne gondolnék rá. Nem tudtam azóta sem feldolgozni az elvesztését .

Összetartotta a családot

Imádta fiát, ezt szinte minden nyilvános megszólalásában elmondta. Péter volt számára a legszebb, legtehetségesebb ember a világon. Márta néni, idős kora ellenére is összetartotta a családot. Unokái és Péter családja is sok időt töltött vele, szinte minden ünnepet együtt ült meg a család.

Járókerettel közlekedett

Geszti Péter tavaly szeptemberben beszélt a Blikknek az édesanyjáról, az ország Márta nénijéről, akkor azt mondta: „Csendesen, jó hangulatban telnek a napjai. Kezd már kicsit feledékeny lenni, egyre inkább a régi emlékei maradnak a számára, és ezzel párhuzamosan érzem, hogy még nagyobb lett benne a szeretete irántam. Tizenötödik éve, hogy alig tud kijönni a lakásból, járókerettel is nehezen mozog, de megmaradt a pozitív energiája, szinte sosem panaszkodik. Én pedig igyekszem jelen lenni az életében, hetente többször meglátogatom, és gyakorlatilag minden nap beszélünk”. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Geszti Péter és az édesanyja