A háziorvosok nem túl népszerűek, sokan tapasztalják, hogy telefonon elérhetetlenek, nem hívnak vissza senkit, gyakran lepattintják a pácienseket. Ilyen esettel találkozott a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője L. Simon László is, aki egy Facebook-posztot írt az esetről, az internet népe kicsit kiosztotta a politikust. A bejegyzést a cikkünk alatt éred el.

Kiakadt a háziorvosra

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója közösségi oldalán akadt ki a Gárdonyban praktizáló háziorvosra, amiért 72 éves szívbeteg édesanyjának azt mondta, személyesen meg ne jelenjen a rendelőben, nehogy megfertőzzön másokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ne menjen a rendelőbe

L. Simon László leírta, 72 éves szívbeteg édesanyja felhívta háziorvosát, mert vérnyomás problémákkal küzdött, és napok óta gyötörte egy komoly megfázás, amely vélhetően tüdőgyulladás, ráadásul egyedül fekszik az otthonában. Ebben az állapotban mondta azt neki a telefonban háziorvosa, „nehogy bemenjen a rendelőbe, mert még megfertőz valakit.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Régen bezzeg másként volt

A körülményt nehezítette, hogy L. Simon László jelenleg a világ másik felén van, 9 órás időeltolódással. A poszt végén felidézi, hogy gyerekként az általa ismert háziorvosok, hogyan látták el betegeiket, ha baj volt, azonnal mentek a beteghez. „De kérem, most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére!” – zárul a bejegyzés.

Beütött a valóság

A korábbi országgyűlési képviselőt sokan kiosztják a Facebookon. Van, aki ezt írja neki: Beütött a valóság? Én nem ott lakom, ahol a kedves mama, mégis ugyanez van. És nem tegnap óta. Mégis ki a felelős? Nem a szakpolitika feladata az egészségügy? Akkor kié is?

Hathatós intézkedés kell

Egy nő így fogalmaz: „A háziorvosok fizetése ismereteim szerint nem nagyon indokolja, hogy a beteget távgyógyítással kell kezelni. Itt hathatós intézkedés kell, hogy a betegeket beengedjék a rendelőbe, hogy normálisan megvizsgálják.”

Kiváltható a gyógyszer

Van aki segíteni próbál és ezt írja: „Egyébként ilyenkor felír a felhőbe receptet a doki, ha telefonon elmondja a panaszait, így a telefon után 10 perccel kiváltható a patikában a gyógyszer”. 

Üdvözlet a való világban

Egy hölgy így fogalmaz: „Ez velünk kisemberekkel, naponta megtörténik és nem csak háziorvosi szinten. Üdvözlöm a való világban!”

Szétdolgozta az életét

A politikus posztja alá ezt írta egy férfi: „Az apámat öt éven keresztül vittem magán rendelésre Pécsről Budapestre. Szétdolgozta az életét, de mivel 75 éves már nem tudtak és nem akartak segíteni rajta. Megjegyzem egy forintot nem sajnáltam rá, de igenis lehetett volna olcsóbb és kíméletesebb gyógyulás számára.”

Méltatlan kórházi körülmények

Szintén a kórházi körülményekről ír egy másik hozzászóló hölgy: „Szüleim emberhez méltatlan kórházi körülmények között mentek el. A Fidesz mindent megtett ezért, csak bízhat benne, hogy ez még nem áll Önök előtt és ezt nem fogják megtapasztalni.”

Jobbulást!

Egy férfi szintén kiosztja L. Simont: „Ha nem a politika a hibás akkor mi, vagy ki? Vajon hány ember jár így nap mint nap? Mennyi ember maradt ellátatlanul? Önök tehetnének ellene, de nem tesznek semmit. Ide jutott az egészségügy és ebben önök is felelősek!” – majd így zárja sorait a hozzászóló: „Jobbulást az édesanyjának és üdv a nagy magyar valóságban.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van L. Simon László eredeti posztja

Kiemelt kép: L. Simon László – Forrás: Facebook/L. Simon László