Csepel fideszes polgármestere ismét nekiment a fideszes Németh Szilárdnak, aki korábban Csepel polgármestere volt. A vita tárgya a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, vagy ahogy Csepelen ismerik a KIMBA. Lényegében a polgármester azt állítja, hogy a birkózóknak épített vadiúj csarnok dolgai jelentősen másként alakultak, mint ahogy azt Németh Szilárd ígérte.

Teljesen más lett, mint amiről szó volt

Újabb fordulót vett a csepeli polgármester, Borbély Lénárd és a volt csepeli polgármester, a Fidesz jelenlegi alelnöke és országgyűlési képviselője, Németh Szilárd közötti szóbirkózás. Az ügy lényege, hogy a csepeli polgármester azt mondja, hogy jelentősen másként alakultak a KIMBA 2018-ban épült multifunkciós sportcsarnokának ügyei, mint ahogy azt Németh Szilárd ígérte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Orbán Viktor eskütételének napján rúgtak bele

Ahogy azt itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk, legutóbb pont Orbán Viktor miniszterelnöki eskütételének napján írt nyílt levelet Csepel fideszes alpolgármester Németh Szilárdnak. Ebben Ábel Attila azt írta, hogy „Szilárd: vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

2,5 milliárdos állami támogatás

Németh Szilárddal kapcsolatban három fő dolgot fogalmaznak meg. Az egyik, hogy pénzért adják a helyet a Csepeli Birkózó Clubnak, miközben ez a klub kapta azt a 2,5 milliárdos állami támogatást, amiből a csarnok felépült, ezért nonszensz, hogy nekik fizetniük kell annak az épületnek a használatáért, ami a polgármester szerint az övék, mármint a csepeli klubé.

Saját vagyonaként tekint a csarnokra

A másik fő probléma, hogy kordonokkal elkerítették a sportcsarnok melletti szabadtéri fitneszparkot, holott az önkormányzat szerint az minden csepeli használhatja, ráadásul az alpolgármester szerint Németh Szilárd saját vagyonaként tekint az épületre.

Nem kímélték a csepeli polgármestert

Németh Szilárd és csapata sem hagyta annyiban, interjút adtak Orbán Viktor kedvenc újságjának, a Nemzeti Sportnak. Ebben a KIMBÁ-t működtető alapítvány kurátorát, Süle Lászlót szólaltatták meg, aki nem kímélte a csepeli polgármestert.

A beosztott készített interjút

A cikkre Borbély Lénárd nem sokkal a cikkünk megjelenése előtt reagált a közösségi oldalán. Kerek-perec leírta, hogy a Nemzeti Sport szerkesztőségének ellenőrizni kellene a tényeket, a cikket író újságíró pedig Németh Szilárd beosztottja, a Magyar Birkózó Szövetség sajtófőnöke.

Kollégiumnak nevezik a szállodát?

Ennél érdekesebb, hogy a Nemzeti Sportban arról írnak, hogy bővítenék a KIMBÁ-t sportegészségügyi központtal és egy kollégiummal. Borbély Lénárd erről viszont azt állítja, hogy Némethék valójában szállodát akarnak ott csinálni.

Kié a birkózók épülete?

Arról is írnak a sportújságban, hogy a polgármester nem tartja a szavát, majd levezetik, hogy milyen olcsón adják a termeket a csepeli birkózóknak, akik valamiért nem akarnak ott edzeni. Erről Borbély Lénárd kifejti, hogy a Csepeli Birkózó Club kapta a 2,5 milliárdos támogatást, az épület az övék, nonszensz, hogy fizetniük kellene érte. Borbély Lénárd azt is állítja soha sem ígért olyasmit, amit most Némethék a szájába adnak.

Lángosozás Csepelen

A csepeli polgármester arra kéri a Nemzeti Sport szerkesztőségét, hogy kérdezzék meg a másik felet, őket, az önkormányzatot, a helyi birkózókat és a csepelieket is, nem mellesleg pedig ellenőrizzék a tényeket. Lényegében a fideszes polgármester fake news, vagyis álhírterjesztéssel gyanúsítja a Nemzeti Sportot, és meghívta magához lángosozni az újságírójukat. A csepeli szóbirkózásnak láthatóan még nincs vége.

Németh Szilárd politikai karrierje

Németh Szilárd 1989-ben a csepeli SZDSZ alapító tagja volt. 1998 után három cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő Csepelen. 2006-ban egyéni körzetben, előtte kompenzációs listáról jutott a képviselő-testületbe. 2002-től sporttanácsnok, 2002–2009 között a Fidesz-KDNP frakcióvezetője volt. 2010-ben Csepel egyéni országgyűlési képviselője lett, majd akkor az őszi önkormányzati választásokon a 21. kerület, vagyis Csepel polgármestere lett. Ezután három országgyűlési választáson sem sikerült egyéni mandátumot szereznie, azóta országos listáról kerül be a parlamentbe. 2018-ban a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt. Az 5. Orbán-kormányban azonban az eddigi hírek szerint sem a miniszterelnök, sem Szalay- Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter sem számít a kormányzati munkájára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és Németh Szilárd – BPK-montázs