Görög Zita testvére menet közben rosszabbul lett Solymáron, így a színésznő mentőt hívott. Viszont az autósok nem álltak meg segíteni neki.

Rosszul lett a testvére

Görög Zita az Instagramon tett ki sztorit arról, hogy testvére rosszul lett húsvét alatt, el is indultak vele a sürgősségire. A színésznő testvére menet közben rosszabbul lett, így ő mentőt hívott. Azt mondja, nem állt meg nekik az út mentén senki az arra közlekedő sofőrök közül – ő maga nem tud reális magyarázatot a történtekre, a feléjük mutatott érdektelenségre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan nem álltak meg

„Szeretnék köszönetet mondani annak a kb. 25 autósnak, akik ma NEM álltak meg, miközben a telefonon a mentőket hívva, pánikolva próbáltam segítséget kérni tőlük húsvét hétfőn este Solymáron” – kezdte a bejegyzését.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sürgősségire ment

„Ők így ünneplik a világosság győzelmét a sötétség, az élet győzelmét a bűn és halál fölött. Lassítva, bámulva, továbbhajtva. Ja, és nem Krisztus vére csörgedezett benne, egészen más probléma adódott, amiért a sürgősségire menet inkább a 112-t tárcsáztam.”

Valaki segített végül

Hozzátette: „Köszönöm a mentősök és a Honvédkórház segítségét. És köszönöm annak az egyetlen embernek, akinek volt néhány kedves szava és egy fél üveg vize.” Az NLC információi szerint Görög Zita testvére már jobban van.

Tóth Gabinak sem segítettek

Korábban Tóth Gabival történt hasonló. Ő ugyanis azt tapasztalta az elmúlt időszakban többször is, hogy bár terhes, az emberek nem szeretnek neki segíteni. A bejelentkezés előtt például bevásárolni volt, a boltban leejtette a kártyáját, de a mögötte álló tíz ember közül egyik sem segített neki felvenni azt, neki kellett lehajolnia, terhesen.

Több figyelem kell

Tóth Gabi akkor arra kért mindenkit videójában, hogy legyenek egy kicsit figyelmesebbek a körülöttük lévő emberekkel szemben. Meg hogy néha nézzenek fel a telefonjukból.

Korábbi eset

Van pozitív példa is. Két hónappal ezelőtt a hóesés miatt bajbakerült családnak segített Horváth László, Zsámbék polgármestere, amikor az ő autójával is megtörtént a baj.

Megtörték a polgármester autóját

Zsámbék polgármestere, Horváth László éppen arrafelé autózott a felégével. Azonnal félreálltak, hogy segítsék a bajba jutott édesanya mentését. A polgármester a forgalomirányításban segédkezett, amikor azt vette észre, hogy az ő autójának is nekiment egy másik jármű.

Több autót ért baleset

„Amíg a forgalom irányításban segédkeztünk kedves feleségemmel, miután megálltunk segíteni egy árokba csúszott autósnak és megtörték a mi autónkat is, egy órán belül még 4 autó esett árokba nem messze a mi helyszínünktől. Majd egy BMW i3 borult tetőre kicsit távolabb.” – írja a közösségi oldalán a zsámbéki polgármester.

20 autóból csak egy állt meg segíteni

Horváth László szóvá teszi, hogy „álljanak meg segíteni, ha valakit baleset ér! Ez állampolgári és erkölcsi kötelességünk is.” Zsámbék polgármestere azt is elmondta, hogy rajtuk kívül mindössze egy autós állt meg, hogy segítsen, de előtte 20 másik jármű elment kérdezés nélkül.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Görög Zita – Forrás: TV2 YouTube