Csak büntetés terhe mellett hajthatnak be az autósok Belső-Erzsébetvárosba február 1-jétől. Az újabb korlátozásnak persze a taxisok egyáltalán nem örülnek, az önkormányzat viszont az ott lakók érdekeit nézve akarja csillapítani a forgalmat.

A lakók érdeke

A Blikk úgy tudja, hogy Erzsébetváros önkormányzata az ott lakók nyugalmának érdekében változásokat tervez a forgalom rendjében: ez egyebek között azt jelenti, hogy február 1-jétől csak büntetés terhe mellett lehet behajtani a vigalmi negyedbe. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A taxisok kiakadtak

A korlátozásnak a taxisok egyáltalán nem örülnek, a dolog kapcsán számos kifogást is megfogalmaztak, úgy gondolják az önkormányzat folyamatosan változtatja az utcákba való behajtási irányokat, például a Klauzál tér egyik részére most nem lehet befordulni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ellenőrzés

A portál azt írja, hogy január 1-je óta négy behajtási ponton kamerákkal ellenőrzik az autósforgalmat, ahova a helyi lakosoknak szabad bejárásuk van, azonban az engedéllyel nem rendelkezők az új forgalmi rend értelmében tilosban járnak.

Jön a büntetés

A lap információi szerint a rendszer március 1-től élesedik, januárban még csak a rendészet van kint és figyelmeztet, februárban viszont már büntetnek is.

Engedélyt kell kérni

Ha valaki ezekbe az utcákba be akar hajtani, akkor előtte nap engedélyt kell kérnie a Budapest Közút TOBI rendszerén keresztül. Ez egy elektronikus felület, ahol a fentebb említett bosszankodó taxisok is ki tudják kérni az engedélyt.

Nem megoldhatatlan

Hajzer János, az erzsébetvárosi parkolási üzletágvezető a lapnak elmondta: „az új forgalmi rend praktikusan rövidebb, 20-30 méteres útszakaszokat zár le, amely szerinte a taxis személyszállítás szempontjából sem jelenthet megoldhatatlan problémát, hiszen az ezeken az útszakaszokon álló házakba érkezőknek – például az airbnb-ző turistáknak – csak pár métert kell gyalogolniuk szálláshelyükhöz.”

Ez a cél

„Az idén bevezetett változtatás célja, hogy kiszűrje azt a forgalmat, amely csak átmegy a sugaras utakon, de nincs semmi dolga Belső-Erzsébetvárosban. Ebből igen nagy számmal vették ki a részüket a taxik, amelyek a Rákóczi út elkerülésére használták a Dohány utcát és a Wesselényi utcát” – mondta a szakember, végezetül hozzátette: taxis-érdekképviseletekkel budapesti szinten folyamatosan egyeztetnek, hogy ésszerű szabályok között valósulhasson meg a városrész forgalomcsillapítása. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Hosszú évek után újra lehet parkolni a budapesti reptér főparkolójában – Itt vannak a részletek!

Kiemelt kép: Illusztráció