Tavasszal, amikor betört Magyarországra is a koronavírus járvány rengetegen tapsoltak az ablakaikból, miközben az önkéntes karanténjukat töltötték. Így fejezték ki ugyanis az emberek a hálájukat az egészségügyi dolgozók irányába.

Mára azonban, most, hogy már a második hullám is itt liheg a nyakunkon valami csúnyát megváltozott. Az orvosok és ápolók is azt tapasztalják, hogy a hála és megbecsültség érzését átvette a türelmetlenség és a düh. De vajon mi lehet ennek az oka?

Az egészségügyi dolgozók ugyanúgy megtesznek mindent a betegekért, a magyarok egy része azonban mintha megfeledkezett volna erről – írja a Blikk.

Egyre többen vannak, akik a legalpáribb kifejezésekkel illetik az orvosokat, ápolókat a neten kommentben, de sok esetben már személyesen is. Mintha földönkívüliek szállták volna meg és fordították volna ki személyiségükből az emberek egy részét.

A Bethesda kórház Facebook-posztban hívta a fel a figyelmet a történésekre, ezúton tolmácsoljuk nyilvánossá tett kérésüket mindenki felé:

“Őszinték leszünk… kórházban dolgozóként nagyon nehéz megélni a tavaszi szeretet- és elismeréshullám után, hogy egyre több agresszióval, meg nem értéssel, méltatlan számonkéréssel és kifogással találkozunk mind a közösségi oldalaink kommentjeiben, mind kórházunk épületében.

Megértjük mindazt a feszült bizonytalanságot, ami most egyre fokozódik mindenkiben. Higgyétek el, 100 százalékon felül teljesítenek munkatársaink, hogy pótolják a kiesőket (igen, a COVID miatt) és biztonságban gyógyítsák a gyermekeket! Nem érdemlik meg azt a méltatlan hangnemet, ami sajnos egyre jellemzőbb

A szabályok a gyermekeket védik, nem ellenük, nem a szülők ellen hozzuk! Figyeljünk egymásra!”

Kiemelt kép: Illusztráció