Az észak-pesti agglomeráció egyik legnagyobb városában Dunakeszin, valakinek nem tetszik, hogy Hódmezővásárhelyen Márky-Zay Péter azzal kampányolt, hogy az országban elsőként biztosít ingyenes helyi tömegközlekedést. Dunakeszin ezen kiakadtak, mert ott már 2013, Budörsön pedig 2015 óta ingyenesek a helyi járatok.

Dunakeszin 2013 óta ingyenes a helyi tömegközlekedés, nem csak a városlakók, de minden utazó számára. A nappali buszjáratok és a budapesti éjszakai járatok is díjtalanok. A helyi járatok pontos helyzetét mobil alkalmazáson figyelhetik a buszra várók.

A peticiok.com oldalon a napokban megjelent egy felhívás, amelyben arról írnak, hogy bár 2013-ban Dunakeszin lett az országban elsőként ingyenes a helyi közlekedés, Márky-Zay Péter azzal kampányolt, hogy az országban elsőként Hódmezővásárhelyen ő teszi ingyenessé a helyi közlekedést. Erről egyébként a g7.hu című gazdasági portál is beszámolt, majd korrigáltak a cikkük végén.

Dunakeszi nagy város – írják. „Lakóinak száma a hivatalos adatok szerint megegyezik Hódmezővásárhely adataival, nem hivatalos számok szerint 5000-6000 fővel több, és már megközelítette az 50 ezer főt, miközben Hódmezővásárhely lakossága csökkenő tendenciát mutat. Mi Dunakesziek azonnali országos helyreigazítást kérünk Márky-Zay Pétertől, és az őt politikailag támogató médiafelületektől!” – írják a névtelen szerzők.

Tegyük hozzá, hogy „országos helyreigazítás” nem létezik, egy-egy sajtóterméktől lehet ilyent kérni, de országosan nem.

Érdemes tudni, hogy az agglomerációban Budaörsön is ingyenes a helyi közlekedés, ott 2015 óta kínálják ezt a szolgáltatást a helyieknek.

A dunakeszi kiakadás az önkormányzati választások lecsengésének a része lehet, melyben keveredik a lokálpatrióta sértődöttség és a pártpolitika.

Kiemelt kép: Busz Dunakeszin – Forrás: Dunakeszipost.hu