Nagyon hosszú interjút adott Borkai Zsolt, Győr korábbi polgármestere. Kiderült, hogy Kósa Lajos hozta el neki a selyemzsinórt és, hogy polgármesterként csak egyszer fizetett prostituáltnak, de azt egy egész ország láthatta…

Sírva fakadt

Győr egykori fideszes polgármestere az interjú egy pontján sírva fakadt, és meg is kellett szakítani a beszélgetést. „Megint magyarázkodnom kell, hogy mi történt” – mondta elcsukló hangon Borka Zsolt, akiről 2019 októberében, nem sokkal az önkormányzati választások előtt került nyilvánosságra az ominózus jachtozós felvétel. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudni, kik a bűnösök

Utána azt mondta, hogy az elérzékenyülése annak az érzelmi megnyilvánulása, hogy tartja magát dolgokért, és az emberek azt gondolják, hogy korrupciós bűncselekmények elkövetője, miközben valódi bűnösök kiléte ismeretlen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Többször fizetett a vágyak kielégítéséért

Arra a kérdésre, hogy hányszor fizetett prostituálnak élete során, azt mondta „volt rá példa, régen.” „Azt hogy hányszor, nem tudom, de nem is akarok erre válaszolni, mert ez mély magánügy. Ez olyan kérdés, mint hogy a székletem hányszor ürül naponta” – mondta a volt polgármester.

Csak egyszer…

Azt azonban bevallotta, hogy választott politikusként az ominózus adriai hajóúton volt az egyetlen alkalom, hogy fizetett prostituáltnak, de megválasztása előtt is volt erre példa.  Azzal viszont nem ért egyet, hogy a prostitúció az emberkereskedelem egy formája lenne.

Ez lehetett a háttérben

„Utólag egyértelmű a számomra, hogy az ellenzék és a DK volt”, de szerinte a Fidesz rosszul kezelte a botrányt, és többet tehetett volna, hogy ne nullázódjon le. Arról is beszélt, hogy nem biztos abban, hogy a Fidesz megtett mindent annak érdekében, hogy „ne legyen ebből ekkora balhé.”

Egyedül maradt

Az fel sem merült benne, hogy a videófelvétel nyilvánosságra kerülése után nem indul a polgármester-választáson, sőt, végig is akarta volna csinálni a polgármesterséget, miután megválasztották, de körülnézett, és látta, egyedül maradt.

Miattuk mondott le

Nem vállaltak fel – válaszolta Borkai, aki szerint már nem is fogják őt felvállalni. Elmondta azt is, a párttagságról való lemondásról Kövér László kérte meg, a polgármesterségről pedig Kósa Lajos.

Nem tud beszélni a miniszterelnökkel

2019 óta háromszor próbált beszélni Orbán Viktorral, telefonon hívta a kabinetfőnökét, de nem sikerült egyszer sem. Az elején azt mondták neki, nem aktuális, néhány hónappal ezelőtt pedig ígérték, visszaszólnak neki, de nem szóltak. Legutóbb arról szeretett volna beszélni Orbánnal, hogy tájékoztassa a miniszterelnököt az újraindulásról. „Becsületbeli ügy számomra, hogy ha 13 évig valakivel együtt vagyok egy pártban és együtt dolgozunk, és más politikai irányom lesz, akkor azt közlöm vele és elmondom neki, hogy elindulok függetlenként” – idézte fel a 24.hu a Partizános interjút.

Korhatáros felvételek

Emlékezetes, az ország egyik legnagyobb politikai botránya volt 2019-ben, amikor Győr korábbi polgármesteréről – az önkormányzati választások előtt – korhatáros felvételek szivárogtak ki. Borkai Zsolt és barátai több nő társaságában igencsak jól érezték magát egy horvátországi hajókiránduláson.

Tudja, hogy hibázott

„Nem kérek felmentést” – mondta Borkai a botrányról, és elismerte, hogy az egészet csak magának köszönheti. Korábban azt mondta, reméli, az életében többet nem lesz ilyen, de úgy gondolja, „már el kell engedni” a történetet. „Nekem már nem fáj” – szögezte le. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Borkai Zsolt