Heteken belül új lakók költözhetnek a néhai Pécs Ildikó színművész és férje, Szűcs Lajos gödöllői házába. A művésznő a halála előtt megváltoztatta a korábbi végrendeletét, így találgatások láttak napvilágot. Most lezárult a hagyatéki tárgyalás, így már biztos, ki örökölte a 400 milliósra becsült vagyont.

400 milliós vagyon

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő tavaly decemberben hunyt el, nem sokkal imádott férje, Szűcs Lajos után. Sokáig kérdéses volt, hogy a becslések szerint mintegy 400 millió forintot érő örökségük, gödöllői és fővárosi ingatlanjaik, illetve ingóságuk, drága régi bútoraik, emlékeik hová kerülnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hozzányúlt a végrendeletéhez

Az eljárás lezárult, s bár több hír is keringett arról, hogy a módosított, nem sokkal a színésznő halála előtt készített végrendeletben kit nevezett meg örökösnek, már nem titok ki lett az örökös.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Meghatározó személyiség

Pécsi Ildikó évtizedekig Máriabesnyő-Gödöllő lakója és a város művészeti életének meghatározó személyisége volt. Utolsó hónapjaiban állandó segítségre szorult megromlott egészségi állapota miatt. 2020. december 5-én álmában hunyt el otthonában.

Máriabesnyőn temették el

2020. december 19-én helyezték végső nyugalomra a máriabesnyői temetőben, ahol a 2020 nyarán elhunyt férje, Szűcs Lajos is nyugszik. A római katolikus szertartáson búcsúbeszédet mondott Bencze Ilona, Pálos Zsuzsa, Papadimitriu Athina, Gémesi György és Szinetár Miklós. Ide kapcsolódik: “Ildikó, csókolom, csókolom” – sírva búcsúzott Gödöllő díszpolgárától, Pécsi Ildikótól Gémesi György

A fogadott fiú

De térjünk vissza a végrendelethez. Mivel Pécsi Ildikónak volt egy fogadott fia, L. Péterfi Csaba, sokan úgy gondolták, azért változtatta meg nem sokkal a halála előtt a végrendeletét, hogy neki is jusson a vagyonból, ugyanis egyetlen édes gyermekével, Szűcs Csabával megromlott a viszonya.

Megbocsájtott

Most kiderült, hogy a művésznő minden ingó és ingatlanvagyonát egyetlen gyermekére, Szűcs Csabára hagyta. Állítólag a fia válása után orrolt meg a gyermekére, mert nem úgy történtek a dolgok, ahogy az a művésznő elképzelte, mégis megbocsájtott neki.

Férje halála után új végrendelet

Pécsi Ildikó azért változtathatta meg a végrendeletét a halála előtt, mert férjével korábban olyan végrendeletük volt, amelyben mindent egymásra hagynak. Mivel férje meghalt, a művésznő hozzányúlt a saját végrendeletéhez, így a 400 milliós vagyon a közös gyermeküké, Szűcs Csabáé lett.

Szellemi örökség

A fogadott fiú L. Péterfi Csaba azt mondta ezzel kapcsolatban a Blikknek, hogy „Ildikónak és Lajos bácsinak egyetlen gyermekük volt, a fiuk, Csaba, így azt gondolom, nem is volt kérdés, ki örököl majd. Az első végrendelet megsemmisült, mivel Lajos bácsi halála után Ildikó írt egy újat. A korábbi hagyaték részletei nem publikusak, de nem is tartozik rám. Én a szellemi örökségét gondozom, ezért teszek meg mindent. Ahhoz, hogy az anyagiakkal mi a helyzet, semmi közöm.” – tette hozzá a fogadott fiú.

Nagy segítség

A lapnak azt mesélte a színésznő egyik barátnője, hogy amikor Lajos beteg lett, megérkezett Csaba kisgyermeke, a pici unoka pedig ismét közel hozta egymáshoz a családtagokat. Újra olyan volt minden, mint régen. Rendszeresen találkoztak, és mintha az a mosolyszünet sosem lett volna. Ezért nem is volt kérdés, hogy Lajos halála után Ildikó elrendez mindent, s ekkor készült az új testamentum, amelyben a fiára hagy mindent. Tudta, hogy Csabának ez nagy segítség a mai világban, hiszen fel kell nevelnie egy kisgyereket. Valahol szomorú, mégis megható, hogy így lett békesség a halála után. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó – Forrás: MTI