Megdöbbentő oka lehetett annak, amiért nem sikerült előbb megfékezni a kollégiumban a lángokat, amit három tinédzser puszta szórakozásból gyújtott fel. Összesen 140 embernek kellett kimenekülnie az épületből.

Óriási lángokkal égett a Ráday utcai kollégium

A lángok több méter magasra felcsaptak, valósággal tombolt a tűz. Még 2019-ben viccből gyújtotta fel három fiatal. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A közeli társasházban élőknek is menekülnie kellett

A kollégium mellett a szomszédos társasházban élők sem voltak biztonságban. Ők kénytelenek voltak a saját érdekükben elhagyni az otthonaikat. Összesen 140 embernek kellett a két épületből kimenekülnie.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem egy balesetről van szó

Elsőre sokan azt hitték, hogy talán egy vacsoránál történt baleset következtében ütött ki a tűz a kollégiumban. Később fény derült rá, hogy szándékos gyújtogatásról volt szó. A lángok rendkívül gyorsan terjedtek.

Szobáról szobára jártak a kollégisták, hogy szóljanak a társaiknak

Annak érdekében, hogy senki ne égjen a kollégiumban, a kollégisták minden egyes szobát felkerestek. Jelezték társaiknak, hogy nagy a baj, ég az épület, mielőbb el kell azt hagyni.

Egy négygyerekes családapa nem jutott ki

Sajnos egy férfi a tűzvész áldozatává vált, miután a lángoló épületben rekedt. Rajta kívül más halálos áldozata nem volt a gyújtogatásnak.

Unatkoztak a tinédzserek

Kiderült, hogy a tinédzserek pusztán azért gyújtották fel az épületet, mert nem volt jobb dolguk. Előbb egy játszótéren gyújtottak meg egy plakátdarabot. Ezzel azonban nem érték be, a kollégiumnál talált matracot is meggyújtották. Ezt követően elszaladtak a tett helyszínéről.

Ez okozhatta a bajt

A bíróság több szakértőt is meghallgatott az eset kapcsán. Fény derült rá, hogy valószínűleg elavult volt a tűzjelző készülék a kollégiumban. Voltak törekvések, hogy újítsák fel, modernizálják a tűzjelző központot és az érzékelőket, ám erre nem került végül sor.

Ezek is érdekelhetnek!

A TV2 riportja az esetről

A rezzenéstelen arccal ültek a tárgyaláson

A tinédzsereket társtettesként halált előidéző közveszély okozásának bűntettével vádolják. Sorsuk felől később születik majd döntés. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: tűzvész a Ráday utcai kollégiumnál – Forrás: Katasztrófavédelem