Tegnap késő este robbant a hír, hogy drogügy miatt lekapcsolták H. Z. monogramú divattervezőt. Ma már a Blikk megírta, hogy Herczeg Zoltánról van szó, aki több showműsorban is öltöztette a sztárokat. Ma reggel a rendőrség is közleményt adott ki az ügyről, megerősítették két férfi letartóztatását.

Lecsaptak a divattervezőre

A rendőrök október 21-én, pénteken csaptak le Herczeg Zoltán ismert divattervezőre. A férfit több televíziós műsorból is ismerhetik a nézők. Úgy tudni, hogy a letartóztatását két nappal később elrendelték, mivel lakásán jelentős mennyiségű kábítószer-gyanús anyagot találtak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Előzetesbe került

A Blikk úgy tudja, hogy Herczeg Zoltán egyelőre nem tervez nyilatkozatot kiadni a történtekről. A lap szerint egyelőre minden képlékeny ebben az ügyben, főleg az eredeti információk szerint, melyek arról szólnak, hogy kábítószerrel kapcsolatos ügyről van szó, melyben Herczeget drogkereskedelemmel is összefüggésbe hozták, előzetes letartóztatásba került.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Marhuána és kokain

A rendőrség azt írta az ügy kapcsán, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói október 21-én bűnügyi információk alapján elfogtak két férfit Budapest 6. és 8.. kerületében. Az egyik férfinél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket, az elsődleges adatok szerint marihuánát, és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerin kokaint találtak.

Letartóztatás

Az anyagokat szakértők vizsgálják. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja – áll a rendőrség közleményében. Herczeg Zoltán divattervező október 21-én reggel posztolt utoljára közösségi oldalára. Telefonja azóta nem volt kapcsolható.

Ellenzéki szónok

Az ellenzéki tüntetések állandó felszólalója volt. Tavaly tavasszal többször is részt vett a Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők, illetve a Momentum Mozgalom által kezdeményezett tüntetéssorozaton. A politikai tüntetést „Dudálj, hogy a Várban is hallják!” címmel szervezték a Clark Ádám térre, a rendőrség azonban nagy erőkkel vonult fel a helyszínen, és kemény büntetéseket osztott ki a járványhelyzet miatt autóval felvonuló résztvevők között.

Nem kellett fizetnie

Herczeg Zoltán egy 120 ezres büntetést is begyűjtött, amit egy korábbi bírósági döntés semmisített meg.  A bíróságon megnyerte a második „dudálós ügyét” is, amelyben 150 ezres bírságot rótt ki rá a rendőrség. Végül nem kellett büntetést fizetnie.

Divatkarrier

Herczeg Zoltán divattervező és desinger 25 éve van a pályán. Több televíziós műsorban szerepelt. Divatstílusa egyedi, sosem szerette a tömegcuccokat. Egy tervezéséből általában 10 darab készült. „Magyarországon gyárt magyar kollégákkal, magyar munkaerővel, Magyarországon adózik, zömében itt is ad el megfizethető minőségben, büszke a patriotizmusára, miközben nyitott, liberális világpolgár is” – ez áll divatcégének honlapján.

Hollywood-ig jutott

„Egészen Hollywood-ig jutott ezzel a mentalitással, 2015-ben közel volt ahhoz, hogy Michael Madsen amerikai filmsztárral közös brand-et alapítson. Ezt tartja karrierje szakmai csúcsának. Olimpia csapatnak csakúgy tervezett kivonuló formaruhát, mint multicégeknek hostess ruhákat, színházaknak vagy filmeknek jelmezt, de tervezett külső megkeresésre bútort, cserépkályhát, kandallót, kerékpárt, szemüveget, bármit, amivel megtalálják, és amiben örömet lel” – írják róla a honlapján.

Ott akarta hagyni a divatszakmát

Egy héttel ezelőtt az RTL Reggeli című műsorában arról beszélt, hogy megfordult a fejében, otthagyja a divatszakmát. „Nem döntöttem még el teljesen. Ez egy nagyon hosszú folyamat, de látom a világban zajló folyamatokat, amik teljesen elszomorítanak. És most, ha a világ jelenlegi állapotát nézem, akkor úgy gondolom, hogy a divat nem tartozik a legfontosabb dolgok közé”.

„Cselekedni kell”

Herczeg Zoltán a beszélgetés során elmondta, most jutott el odáig, hogy úgy gondolja: nem várhatunk olyan vezetőkre, akik nem kizárólag a saját profitjukkal foglalkoznak. Arra jutott, hogy „ha az egyén, ha én nem cselekszem, akkor soha nem lesz változás”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Herczeg Zoltán – Forrás: Youtube/Nemzeti1TV