Kigyulladt hétfő hajnalban a piliscsabai református templom sekrestyéje. A helyi önkéntes tűzoltóknak köszönhetően sikerült időben megfékezni a lángokat. A polgármester szerint életüket kockáztatva oltották a tüzet.

Tűz ütött ki a református templomban

Feltehetőleg elektromos hiba okozta a tüzet hétfő reggel a piliscsabai református templom sekrestyéjében. A Piliscsabai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai néhány percen belül a helyszínre érkeztek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életveszélyben voltak a tűzotlók

„Nekik köszönhető, hogy sikerült a tűz továbbterjedését megakadályozni. Szó szerint életüket kockáztatva, ahogy elmondták mindig egy újabb nagy levegővételt követően rohantak be az oltási eszközökkel” – írja Piliscsaba polgármestere Facebook oldalán.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Leéghetett volna a templom

Farkas András ezt írja: „Ha nincsenek önkéntes tűzoltóink, az 1939-ben épült gyönyörű református templomunk fa tető- és toronyszerkezetére is átterjed a tűz hatalmas lelki és több százmilliós anyagi kárt okozva. Az időközben kiérkező esztergomi hivatásos tűzoltóság szüntette meg véglegesen a tüzet. A kár így is jelentős, korom borítja a teljes templomteret”.

A templom sekrestyéje

Helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Farkas András

Önkéntesek munkája

A polgármester szerint, „ez az eset minden eddiginél erősebben mutat rá, hogy itt az ideje, hogy az elmúlt években hasonló mentésekhez felfejlődött eszközparkja megóvására, újabb eszközök fogadására megfelelő szertárral is rendelkezzen a piliscsabai ÖTE”.

Segít az önkormányzat

„A helyszínen felajánlottam Csoma Áron református lelkésznek, hogy számíthat az önkormányzat segítségére is” – írja Farkas András.

A polgármester hálás

„Istennek hála, hogy megmenekült a templom és köszönet a tűzoltóinknak és mindazoknak, akik ebben segítségre voltak” – így fejezte ki köszönetét Piliscsaba polgármestere.

Tűz Óbudán

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy holttestet találtak a tűzoltók abban a lakásban, amely hétfő hajnalban gyulladt ki Óbudán. A tűz egy tízemeletes ház hetedik emeleti lakásában ütött ki.

A hálószobában keletkezett a tűz

A lakás hálószobájában az ágy és egy beépített szekrény égett. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Piliscsabai Polgárőr Egyesület