Kiürítették a Venyige utcai börtön egyik körletrészlegét, miután tűz ütött ki az épületben. A mentők három embert vittek kórházba.

Tűz a börtönben

Tűz ütött ki hétfőn délután a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcában lévő III-as objektumának egyik zárkájában. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság tájékoztatása szerint a tűz mintegy két négyzetmétert érintett, amelyet a börtön munkatársai eloltották. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

3 embert vittek kórházba

A közleményükben azt írták, hogy három büntetés-végrehajtási dolgozót a mentők megfigyelésre kórházba vittek.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Kiürítették a körletrészleget

A füst miatt a börtön érintett körletrészét a szakmai protokollnak megfelelően kiürítették, és a szükséges intézkedéseket megtették.

Vizsgálják a tűz okát

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszínre érkező tűzoltói átszellőztették az épületrészt, és vizsgálják a tűz keletkezésének okát. Az intézet rendeltetésszerű működését nem veszélyeztette az esemény. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűz a kiskunlacházi iskolában

Tűz ütött ki hétfő délelőtt egy iskola egyik termében, a kiskunlacházai Gárdonyi Géza utcában. Száztizennégyen tartózkodtak az épületben, amelyet a ráckevei önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt mindenki épségben elhagyott.

Armatúra gyulladt ki

Az egység a felderítés közben megállapította, hogy feltehetően az armatúra gyulladt ki, amelyről a berendezési tárgyakra terjedt a tűz. A tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, jelenleg átvizsgálják a szomszédos termeket, továbbá a tetőzetet, emellett ventilátorral megkezdték a szellőztetést. A helyszínre kiérkeztek a délegyházi önkéntes tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A tűz a teremből nem terjedt tovább.

Kiégett egy ágy

Egy ágy égett hétfőn délután egy lakóház konyhájában Zalalövőn, Irsapusztán. A körmendi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott tartózkodók eloltották a lángokat. Az egység átszellőztette az épületet, valamint a mentőknek nyújtott segítséget. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Családi ház padlástere égett

Tűz keletkezett egy harminc négyzetméteres családi ház padlásterén Tápióbicskén, az Alsótápión. A nagykátai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott élők áramtalanítottak, és egy gázpalackot kihoztak az épületből. Az egységek két vízsugárral oltották el a tüzet, jelenleg az utómunkálatokat végzik.

Kiemelt kép: BVOP Venyige utcai épülete