Kigyulladt egy ikerház egyik fele Tahitótfaluban hétfő délután. A tűzoltók nagy erőkkel érkezetek a helyszínre, egy embert mentettek ki a füsttel telítődött házból. Tegnap a 6. kerületben történt halálos lakástűz, előtte pedig a 10. kerületben volt robbanás, egy garázsajtó is kiszakadt.

Égett a ház

Berendezési tárgyak égnek egy száz négyzetméteres ikerház egyik felének tizenöt négyzetméteres szobájában Tahitótfaluban – tájékoztatott az esetről a Katasztrófavédelem.

Füsttel telt meg az épület

A Tölgyfa utcában riasztották a tűzoltókat egy ikerházhoz. A szentendrei tűzoltók egy embert kihoztak a füsttel telítődött házból.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két vízsugárral oltottak

A helyszínre érkeztek a fővárosi és a visegrádi tűzoltók, továbbá a mentők is. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végül két vízsugárral körülhatárolták a lángokat. Az egységek átvizsgálják és kiszellőztetik az épületet.

Tűz Budapesten is

Tegnap délelőtt Budapesten volt tűz. Nem sokkal kilenc óra előtt riasztották a fővárosi tűzoltókat a hatodik kerülete, a Nagymező utca egyik három emeletes társasházához, ahol egy harminc négyzetméteres földszinti lakás gyulladt ki.

Sok tűzoltó érkezett a 6. kerületbe is

Forrás: Katasztrófavédelem/Berta Gábor

Halálos lángok

Tizenkét tűzoltó három járművel percek alatt a helyszínre ért. A lakásban tíz négyzetméteren berendezési tárgyak égtek, a tűzoltók az oltás során egy embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzzel érintett lépcsőházból öt embert kísértek ki a tűzoltók.

Ennyi maradt a 6. kerületi lakás szobájából

Forrás: Katasztrófavédelem/Berta Gábor

Robbanás

Kisebb robbanás volt, majd tűz keletkezett egy tízemeletes társasház garázsában Budapest 10. kerületében, a Bányató utcában pénteken este.

Dolgoznak a tűzoltók a 10. kerületben

Forrás: Katasztrófavédelem

Kiszakadt ajtó

A robbanás kiszakította a garázs ajtaját. Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek átvizsgálták a garázs feletti lakást, a tűz nem terjedt át, az épület szerkezete nem károsodott. Személyi sérülés nem történt.

Kiemelt kép: illusztráció