Berendezési tárgyak égtek egy budapesti lakásban kedd délután, a 6. kerületben.

Itt keletkezett a tűz

A 6. kerületben egy második emeleti, körülbelül 40 négyzetméteres lakásban 10 négyzetméteren égtek berendezési tárgyak. A tüzet a tűzoltók eloltották. Vélhetően elektromos hiba miatt gyulladt ki a lakás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nehezen jutottak be

Információink szerint a tűzoltók igencsak megszenvedtek az ajtón lévő biztonsági zárral, 10 percnél is tovább tartott, míg bejutottak a lakásba és el tudták kezdeni az oltást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szilánkok az utcán

Nem volt senki az ablakok alatt

Az ablakok a nagy hőhatás miatt kirobbantak és az üvegszilánkok a Vörösmarty utcára estek, szerencsére nem volt ott senki.

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

Lezárták az utat

A tűzoltó fecskendők, illetve egy mentőautó teljes szélességében elfoglalta a Király utcát, ezért a Csengery és az Izabella utca között teljesen lezárták, csak a trolibuszok hajthattak át.

Nem volt a lakásban senki

Korábbi eset

Ahogy írtunk róla, nyílt lánggal égett egy negyedik emeleti lakás a főváros 11. kerületében, a Fehérvári úton. A katasztrófavédelmet a második emeleti szomszéd, Pongrácz Anita értesítette, miután az utcáról a figyelmeztető kiabálást meghallotta. A hölgy ezt követően az érintett lakásba sietett, amelynek két lakója közül az egyik épp otthon tartózkodott. A sokkos állapotban lévő, a fején és hátán könnyebb égési sérüléseket szenvedő nőt, majd a lakásban maradt macskát is kimentette.

Két óra alatt fékezték meg a lángokat

A tűzoltók csaknem két óra alatt fékezték meg a lángokat, a helyszínen a rendőrség és a mentők is jelen voltak. Az oltás idejére az Etele úti kereszteződés közelében minden sávot lezártak.

Kiemelt kép: Helszíni fotó – Forrás: G.K.