Holttestet találtak a tűzoltók abban a lakásban, amely hétfő hajnalban gyulladt ki Óbudán. A tűz egy tízemeletes ház hetedik emeleti lakásában ütött ki.

Tűz Óbudán

Hétfőn, hajnali fél négykor érkezett a jelzés, amely szerint Budapest harmadik kerületében kigyulladt egy lakás – számolt be az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Panellakás égett

Az óbudai lakástűz a Folyamőr utcában, egy tízemeletes panelház hetedik emeleti lakásában volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így oltották a tűzet

Paneltűz Óbudán – Forrás: Facebook

Holttestet találtak

Tizenkét budapesti tűzoltó három járművel vonult a helyszínre, akik hamar megfékezték a lángokat, azonban oltás közben egy holttestet találtak.

A hálószobában keletkezett a tűz

A lakás hálószobájában az ágy és egy beépített szekrény égett. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Negyedik emelet lángolt

Múlt héten tűz ütött ki egy 12. kerületi társasházban, a Ráth György utcában. A negyedik emeleti lakás két helyisége lángolt.

Súlyos sérült

A mentők egy súlyos sérültet hoztak ki a lakásból, őt azonnal kórházba szállították.

Tűz a Ráth György utcában – Forrás: Facebook

Nagyon sok a tűzeset

Budapesten idén már 27 halálos lakástűz volt. A lakástüzek mindegyike emberi tevékenységre vezethető vissza, így egy kis odafigyeléssel megelőzhetőek lennének. Azokban az otthonokban, ahol volt füstérzékelő, nemcsak haláleset, még személyi sérülés, sőt nagyobb tűz sem volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/OKF