Teljes terjedelmében égett egy mintegy négyszáz-hatszáz négyzetméteres vendéglátó egység és szálláshely tetőszerkezete Vácrátóton, a Petőfi téren, ahol a késő délutáni órákban keletkezett tűz. A váci, a fővárosi, a gödöllői és az aszódi hivatásos, valamint váci önkéntes tűzoltók a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, hat vízsugárral oltták a lángokat.

Kigyulladt egy étterem

Szerda este kigyulladt Vácrátóton a Botanic Bistro. Spiegelhalter László,  a település polgármestere a közösségi oldalon azt írta, a tűzoltók még vizsgálják a tűz okát, de vélhetően elektromos zárlat okozta a tüzet.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kimentették a vendégeket

Spiegelhalter László azt is elmondta, hogy mindenkit sikeresen kimenekítettek azok közül, akik a panzió részben tartózkodtak. Jelenleg a környéken nincs áram. A lángokat a tűzoltók felügyelik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Vácrátóti Önkormányzat

Kigyulladt egy szoba

A katasztrófavedelem.hu szerint az egyik szoba gyulladt ki, és a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A váci hivatásos tűzoltók oltják a lángokat. Budapestről, Gödöllőről és Aszódról a helyszínre indult több másik egység is.

Hét ember volt az épületben

Az egységek megakadályozták a tűz továbbterjedését. Az épületben hét ember tartózkodott, ők még a tűzoltók kiérkezése előtt kijöttek. Estére eloltották a lángokat, a tűzoltók megkezdték az utómunkálatokat.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Vácrátóti Önkormányzat

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Vácrátóti Önkormányzat