Hiába szerette volna a főpolgármester, úgy tűnik, nem látogat el Budapestre a világ egyik legnépszerűbb énekesnője. Az amerikai popsztár, Taylor Swift jövő évi koncertjei már ismertek, a magyar főváros helyett Varsóban és Bécsben láthatják a rajongók a nagy kedvencüket.

Indul az extra turné

November 9-én indul el Taylor Swift amerikai popénekesnő extra hosszúságú nemzetközi turnéja. A koncertsorozat a jelenlegi tervek szerint egészen jövő november végéig tart, tehát több mint egy évig járja majd a világot a sztár, aki az elmúlt hetekben karrierje csúcsára jutott. Ráadásul a vagyona 1 milliárd fölé nőtt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lemaradnak a magyar rajongók?

Úgy tűnik, a magyar rajongók lemaradnak a világsztárról. A két legközelebbi helyszín Bécs és Varsó lesz, az amerikai énekesnő ugyanis neves kollégáival ellentétben Budapestet kihagyta a programból.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kicsi az esély

Taylor Swift a két, viszonylag közeli városban nem is egy, hanem rögtön három koncertet is ad, így még arra is kevés esély van, hogy valamelyik között, a néhány napos szünetbe beillesszék a budapesti fellépést.

Öt nap kell az átköltözéshez

A dátumokat látva, öt nap kell ahhoz, hogy a teljes díszletet vigye magával a stáb, a színpadbontással, szállítással és építéssel együtt körülbelül ennyi időre van szükség az áttelepülésekre. Budapest esélyei még akkor is nagyon vékonyak, ha tudjuk, hogy jövőre lesz a 30. Sziget. Taylor Swift azonban jellemzően stadionokban lép fel, nem fesztiválokon. Ráadásul a Sziget főbb napjait lefedik a bécsi koncertek.

Karácsony Gergely levelet írt

Karácsony Gergely főpolgármester személyesen próbált intézkedni az ügyben. A városvezető idén júniusban levelet írt a világsztárnak és azt szerette volna elérni, hogy az énekesnő Magyarországra is ellátogasson.

„Mindent megteszek”

 „Levelet írtam Taylor Swiftnek! Bár az Eras Tour állomásai között jelenleg nem szerepel Budapest, tudom, hogy sokan szeretitek, ezért mindent megteszek, hogy hozzánk is ellátogasson. Reméljük a legjobbakat!” – fogalmazott akkor a közösségi oldalá a főpolgármester.

Továbbra is Budapest nélkül

Július elején aztán kiderült, hogy pontosan mik is lesznek a helyszínek, akkor jelentett be az énekesnő stábja 14 új európai helyszínt, ám a magyar főváros akkor sem szerepelt közöttük. A csend azóta is nagy, állapította meg az Index.

Azahriah ott lesz a Puskásban

Ha Taylor Swiftet nem is, Azahriah koncertját háromszor is láthatjuk majd jövő májusban a Puskás Arénában. A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy 2024. május 25-én a jelenleg még mindig csak 21 éves dalszerző-énekes első magyar előadóként ad önálló koncertet a Puskás Arénában. A nagy érdeklődésnek köszönhetően pedig még két fellépés összejött, telt ház előtt.

Megelőzte a Halott Pénzt

Azahriah a dátummal éppen beelőzte a Halott Pénz zenekart., ők június 8-án ünneplik ugyanitt a huszadik születésnapjukat.

A legnépszerűbb hazai előadó

Napjainkban Azahriah a legnépszerűbb magyar előadó: YouTube-megtekintései mindjárt átlépik a 323 milliót; Spotify-on havonta mintegy 25 milliószor, hetente 5,8 milliószor játsszák le a számait; havonta több mint 700 ezer hallgatója van; a magyar streamelők a DESH-sel közös Pullupot hallgatták meg a legtöbbször 2022-ben az NMHH hivatalos statisztikái szerint 6,5 milliószor. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Taylor Swift. Fotó: Facebook.