A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 9 év börtönbüntetés helybenhagyását indítványozta azzal a férfival szemben, aki az élettársa sérelmére követte el a bűncselekményeket.

Életveszélyt okozó testi sértés

A Budapest Környéki Törvényszék a férfit életveszélyt okozó testi sértés, valamint személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 9 év börtönbüntetésre, valamint közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kalapáccsal ütötte

Az ítélet szerint az elkövető élettársa kapcsolatuk során már többször elköltözött nagykőrösi otthonukból. Legutoljára 2021 januárjában a nő több hétre elutazott, majd onnan január 28-án visszatért élettársához, aki este a lakásajtót magukra zárta és bántalmazta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Négy órán át kínozta

Egy kalapáccsal ütötte és vallatta, hogy kivel csalta meg távolléte során, majd megfosztotta ruháitól, térdelő helyzetbe kényszerítette és egy kenyérvágó késsel vérző vágásokat okozott neki. A sértett vallatását mintegy négy órán keresztül folytatta.

Csak két nappal később kért orvosi segítséget

A férfi az életveszélyes sérülésekhez csak január 30-án kért orvosi segítséget, a sértett erre képtelen volt, mivel bántalmazója a mobiltelefonját is elvette.

Enyhítésért fellebbeztek

Az elsőfokú ítélet ellen a brutális fellépésű férfi és védője vitatva a személyi szabadság megsértése elkövetését, részfelmentésért és a büntetés enyhítéséért fellebbeztek.

Előzetesben marad

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a jogi indokolás kiegészítésével az elsőfokú ítélet helyben hagyását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál. Az elkövető letartóztatásban várja a másodfokú eljárás befejezését.

Semmi sem utalt bűncselekményre

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a rendőrök megkezdték a nyomozást, egy csapat az áldozatot próbálta a támadás körülményeiről minél részletesebben kihallgatni, míg egy másik egység a nagykőrösi vasútállomást és környékét mint az elmondás szerinti helyszínt térképezte fel. A kutatás során azonban nem találtak nyomot, egyszerűen semmi nem utalt közelmúltban elkövetett, jelentős vérveszteséggel járó bűncselekményre.

Gyanús lett a nő élettársa

A sérült nő nem változtatott a történetén, továbbra is azt állította a rendőröknek, hogy rablás áldozata lett, viszont a nagykőrösi nyomozók egyre inkább a 39 éves áldozat élettársára gyanakodtak. Ezért késő este be is kopogtak a 48 éves férfi 15m²-es lakásába.

Minden csupa vér volt

Amikor a nyomozók beléptek az ajtón, bizonyosságot nyert a korábbi gyanú, mivel a lakásnak alig volt olyan pontja, ahol ne találtak volna a rendőrök vérnyomot. A földön, az ágyneműn, a bútorokon, és a falon fröccsent vércseppek várták a nyomozókat.

Tagadta a bűncselekmény elkövetését

Az egyenruhások előállították a 48 éves férfit, kihallgatták, de tagadta a bűncselekmény elkövetését. Állította, hogy élettársa sérüléseiről annyit tud, amennyit vele megosztott, viszont ő soha sem bántotta. A férfi azt is elmondta, hogy ketten laknak a lakásban, az egyetlen kulcs pedig mindig nála van.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: police.hu